Construcţia bisericii din curtea Colegiului Naţional C. D. Loga a început în 2000, cu permisiunea foştilor edili. Aceştia au fost de acord ca o parte din curtea liceului, unde era un parc de mici dimensiuni, să aibă o altă destinaţie.
Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei: „Este o decizie a Consiliului Local din urmă cu 15 ani, care dădea în folosință gratuită acest teren unei asociații și ulterior Mitropoliei. Ulterior dată autorizația de construcție. (Reporter: Acum vi se pare legală decizia?) Nu știu ce să spun.”
Nici conducerea şcolii sau mai marii din Educaţie nu au răspunsuri la întrebarea privind biserica aflată în curtea şcolii.
Maria Ștefan, director general Colegiul Național C.D.Loga Timișoara: „Nu aveam eu cum să fiu consultată atunci. (Reporter: Și acum?) Acum s-a desăvârșit opera.”
Aura Danielescu, inspector școlar general: Nimeni nu era obligat să solicite ISJ o autorizație pentru construcția acelei bisericuțe.
La nivelul Ministerului Educaţiei situaţia bisericii din curtea şcolii nici măcar nu este cunoscută.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: În legătură cu biserica? Nu ştiu cazul, îmi pare rău, nu cunosc, nu pot să le ştiu pe toate.
Elevii liceului nu sunt încântaţi.
Reporter: Vor fi cununii, botezuri în curtea şcolii?
Elev: Nu ştiu ce să zic, dar n-ar fi prea OK. E ceva ciudat. Nu cred că s-ar potrivi într-o curte a şcolii aşa ceva.
Modul în care vor conviețui școala și biserica va fi clar de la toamnă. Elevii liceului învaţă deocamdată într-un alt spaţiu, pentru că şi clădirea liceului este în reparaţii.
Reprezentanţii Mitropoliei Banatului nu au dorit să comenteze amplasarea lăcaşului de cult, construit cu bani din donaţii.