„Eu cred că este o decizie corectă atunci când ai astfel de cazuri în care nu respecți nici profesia și nici legea, nu ai decât o decizie: eliminarea din învățământ. Școala a decis desfacerea contractului de muncă, iar persoana respectivă nu mai poate lucra în școală”, a spus Remus Pricopie.
Ministrul a declarat că legislația în domeniu are „o serie de vulnerabilități”.
„Nicăieri în lege nu este precizat faptul că o persoană căreia i s-a desfăcut contractul de muncă nu poate să revină în sistem parcurgând procedura obișnuită. Aceasta este prima tema dată departamentului juridic din Ministerul Educației, să formuleze text de lege pe care să-l prezentăm în Parlament. Persoanele cărora li s-a desfăcut contractul de muncă nu mai pot reveni în învățământ. Dacă nu, ne vom trezi cu ei înapoi în sistem”, a declarat Remus Procpie, ministrul Educației.
„Deja s-a comentat că decizia e ilegală, incorectă. Eu cred că e legală, corectă. E o decizie administrativă, nu penală”, a subliniat ministrul.
Remus Pricopie a făcut referire și la cazul directoarei de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, unde a fost scandalul mitei de la Bacalaureatul din vara trecută.
„Fosta doamnă director a fost arestată, iar azi e la catedră. E o altă zonă de vulnerabilitate. Instanța nu i-a interzis dreptul la muncă. Este o a doua temă dată departamentului juridic”, a mai spus ministrul Educației.
Remus Pricopie a menționat că fondul clasei, gestionat de profesori, este ilegal.
El a adăugat că în ultima săptămână ministerul a primit informații cu privire la un caz relativ asemănător și că Inspectoratul va face o anchetă la o altă școală.