Printre bilele albe acordate organizării, site-ul menţionează camerele video funcţionale. Se ştie însă că acestea au fost instalate în sălile de examen în 2011, atunci când ministru era Daniel Funeriu.
„Cadrul logistic al desfăşurării examenelor a fost pus la punct în cele mai mici detalii- camere video funcţionale în fiecare sală, cadre didactice bine instruite în vederea supravegherii riguroase a elevilor, comisii de control, inspectoratele şcolare în alertă pentru a intervene (n.r. corect: a interveni) pentru orice problemă”, se menţionează în comunicatul USL, în care se strecoară şi o formă greşită a verbului "a interveni".
De altfel, nu este singura greşeală de ortografie din acest text. Adjectivul "prompt" apare într-o formă incorectă.
„În ceea ce priveşte mecanismele de identificare şi combatere a tentativelor de fraudă, Ministerul Educaţiei a pus în alertă toate instituţiile implicate în buna derulare a examenelor, fiind vorba despre o toleranţă zero faţă de frauda la Bacalaureat. Toate cazurile de acest fel au fost rezolvate promt (n.r. corect: prompt) şi într-un mod organizat”, transmit cei din USL în comunicat.
În ceea ce priveşte promptitudinea invocată, se ştie că ministrul Educaţiei a reacţionat la scandalul de fraudă de la liceul „Dimitrie Bolintineanu” abia după 24 de ore. Cu o seară înainte, demnitarul reacţionase rapid faţă de informaţiile potrivit cărora subiectele la limba română ar fi apărut mai devreme pe internet.
„Nu a existat (corect: nu au existat) subiecte pe pagina de internet, a existat decât (corect: doar) un mesaj care nu a fost postat la 08:34, aşa cum s-a spus iniţial, ci la 09:34”, susținea atunci Remus Pricopie, ministrul Educatiei.
Autorii postrării nu pomenesc nimic despre incidentele făcăr precedent în care au fost implicaţi elevi, părinţi şi poliţişti.
Postarea de pe site-ul Uniunii Social Liberale se încheie cu mesajul de felicitare transmis de ministrul Remus Pricopie elevilor care au promovat examenul de bacalureat.