Recordul de concurenţă a fost la specializarea Limbi Moderne Aplicate, unde au fost optzeci de candidaţi pe loc. Motivul? Absolvenţii au siguranţa că îşi găsesc uşor de lucru.
La departamentul de Limbi Moderne Aplicate din Universitatea Bucureşti a fost cea mai mare concurenţă. 80 de candidaţi pe loc. Avantajul este real şi se vede în statistici. 90% dintre absolvenţii acestei specializări s-au angajat în domeniu. Printre ei, Andra Lupu, care a primit o ofertă de la un mare angajator din Cluj. Chiar dacă tânăra nici nu trimisese CV-ul. Trei ani s-a ocupat de relaţia cu clienţii străini, iar acum este manager la o companie de marketing online.
„Avantajele reies din faptul că în facultate am studiat o grămadă de domenii. Am făcut elemente de drept, de economie, de marketing, care într-un CV sunt foarte atractive”, a declarat Andra Lupu, absolventă.
„În clasamentul internaţional al universităţilor, în compania universităţilor precum Cambrige, Oxford, Harvard şi Yale, pe locul 132 în top 150 se află departamentul de Limbi Moderne Aplicate”, a declarat Diana Ioniţă, coordonatorul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate.
De altfel, toate specializările de la Facultatea de Limbi Străine sunt căutate pe piaţa muncii, lucru care a dus la o concurenţă medie de 9 candidaţi pe loc. Avantaj cert au cunoscătorii de chineză sau japoneză.
„Cei care lucrează cu limbile străine exotice pot câştiga cu uşurinţă de la 450-500 de euro în sus, în funcţie de cât de bine stăpânesc limba respectivă şi pot ajunge la 700 de euro lejer”, a spus Corina Diaconu, specialist HR.
În topul concurenţei la Universitatea Bucureşti este şi Publicitatea, de la Facultatea de Jurnalism, cu 13 candidaţi pe loc. La mică distanţă urmează două specializări de la Facultatea de Geografie: Meteorologie şi Planificare Teritorială.