În Concurs, la cele opt categorii anunțate, s-au înscris 200 de studenți români din toate colțurile lumii. Concurenții provin de la universități de prestigiu internaţional, precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne, dar nu numai.
Lista finaliștilor pentru fiecare categorie este disponibilă pe site-ul Galei Studenților Români din Străinătate accesând gala.lsrs.ro.
Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate. La început de 2015, evenimentul va reuni la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental. Totodată, la eveniment vor urca pe scenă tineri artiști români de renume internațional, alături de care invitații și membrii Ligii vor sărbători 6 ani de activitate a LSRS.
La eveniment sunt așteptați 800 de participanți, studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.
Gala LSRS 2015 va marca de asemenea și începerea activității Fundației C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români), proiect al Ligii Studenților Români din Străinătate început în 2011 și ajuns astăzi la maturitate și independență juridică.
Preselecţia celor 200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi în Concurs a fost realizată într-o primă etapă de laureaţii ediţiilor precedente, care au decis finaliștii fiecărei categorii. Selecţia finală va fi realizată de către Marele Juriu, care este alcătuit din: Academician Dr. Ionel Valentin Vlad; Dr.h.c. Norman Manea; Dr. Florin Păun; Prof. Dr. Laurențiu Damian; Prof. Dr. Miron Bogdan; Academician Dr. Ionel Haiduc, Membru de Onoare al Comisiei de Evaluare a Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate.