UPDATE: În urma revizuirii datelor, magnitudinea cutremurului a fost modificată la 4,3 grade și adâncimea la care s-a produs la 8,7 kilometri.
Prefectura Gorj a fost evacuată în urma cutremurului de 4,3 grade înregistrat în această dimineață.
Oamenii din clădire s-au panicat și au părăsit clădirea. Imaginile surprinse din clădire îi arată pe oameni coborând pe scări și ieșind din birouri.
Potrivit președintelui CJ Gorj, o parte din angajați au fost lăsați să plece acasă. Clădirea nu suferit fisuri în urma seismului.
"Acum avem 480 de replici, iar acest cutremur de 4,4 grade este cea mai mare replică de după cutremurul de 5,7 grade. Este o activitate destul de intensă, probabil că va mai continua. Este o activitate într-o zonă seismică care n-a mai fost activă de 80 de ani, de când a fost ultimul cutremur. Acum s-a activat și vedem ce produce. Activitatea, în urma unui cutremur mare, la un cutremur de suprafață, unde ai multe falii cuibărite într-un loc, este normală", a declarat Constantin Ionescu, director al Institutului Național de Fizică a Pământului.
Un cutremur cu magnitudinea 4,4 grade a avut loc în urmă cu puțin timp în Gorj. Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului, seismul s-a produs la ora 11:11:41, la o adâncime de 15 km.
Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis.
Mai multe cutremure s-au produs de la începutul săptămânii în Gorj, cel mai puternic având 5,7 grade.
Vom reveni cu amănunte
Citește și
VIDEO Directorul INFP: Replici după cutremurele din Gorj pot să apară chiar și timp de două luni. Până acum au fost aproape 325
Cutremurul din Gorj a avut intensitate peste 7 în zona epicentrală. INFP: Au fost 160 de replici
Cutremurul de marți, din Gorj, a avut peste 300 de replici până azi. Anunțul Institutului pentru Fizica Pământului
Editor : V.M.