Angajații care au lucrat duminică, de Rusalii, au făcut cu greu față valului extrem de caniculă. Mai ales, cei care lucrează la gura cuptorului, în bucătării. Nu s-au abătut însă de la muncă pentru că sunt obișnuiți cu temperaturile ridicate, spun ei.
Întrebați cum fac față căldurii extreme, angajații au răspuns că sunt obișnuiți cu temperaturile ridicate.
Unii dintre bucătari au făcut și haz de necaz.
Răzvan Bernard, bucătar șef: Temperaturile ne mai ajută și la siluetă puțin.
Deși aerele condiționate și ventilația funcționează, tot nu fac față temperaturilor de afară. La fiecare 3 ore, angajații își iau o pauză de zece minute.
Alți angajați de la o partiserie din Capitală spun că beau foarte multă apă, dar și limonadă. Iar vara nu-i ca iarna, nici când vine vorba de vânzările la covrigi.
Adam Georgeta, angajată patiserie: La covrigi, cam la 30 de kilograme pe zi am face, cam la jumătate din ce facem pe perioada rece.
În acest weekend a fost emis cel mai timpuriu cod roșu de caniculă din istorie.
Meda Andrei, meteorolog ANM, a spus la Digi24 că de luni valul de căldură se mai domolește, însă în partea de sud a țării va fi valabil în continuare un cod galben de caniculă, iar în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei va fi cod portocaliu. Aici vor mai fi temperaturi de peste 34-35 de grade Celsius și episoade de instabilitate pe partea centrală a țării.
Editor: Iulia Bălăianu