Galerie Foto Cum arată zonele cele mai afectate de inundațiile din județul Galați

Data actualizării: Data publicării:
inundații în galați
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cele mai violente inundații din ultimii ani au făcut ravagii în tot județul Galați. Localitățile cele mai afectate sunt Pechea, Drăgușeni, Costache Negrii, Corod și Slobozia Conachi. Patru oameni au murit, 252 au fost evacuați iar peste 5.000 de gospodării din 12 localități au fost afectate. 

Ciclonul Boris, care a făcut ravagii în Europa, a afectat grav și România. În urma viiturilor puternice, cinci mii de locuințe au fost distruse la nivelul întregului județ. Oamenii sunt afectați, iar unii dintre ei nu au unde să doarmă. Apa a intrat în casele lor, a distrus drumuri, a acoperit cu totul mașinile. Mulți s-au suit pe case pentru a scăpa cu viață.

Câteva imagini cu dezastrul lăsat în urmă în localitatea  Slobozia Conachi, una dintre cele mai afectate zone din județul Galați:

 

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului a trimis un avertisment că aceste situații vor fi mult mai dese, în timp ce Guvernul a decis alocarea de bani din fondul de urgență pentru repararea drumurilor și caselor distruse de inundații. Peste 400 de tone de alimente și containere de locuit vor ajunge la localnicii rămași fără case.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri