Cursurile online au fost reluate, dar nu toţi elevii au acces la acest tip de învăţământ. Asta deși, printr-un ordin al ministrului Educației, a devenit obligatoriu. Despre metode de predare în izolare, dar și despre cum se va face revenirea la școală după starea de urgență a vorbit la Digi24 Oana Moraru, consultant educațional.
Oana Moraru a subliniat că cel mai probabil, cel puțin un an se va merge la școală cu intermitență, ceea ce face cu atât mai necesare predarea online și pregătirea tuturor profesorilor în acest sens, chiar dacă nu toată țara este pregătită.
Moraru a spus că este necesar cadrul legislativ anunțat de Ministerul Educației și a afirmat că reacțiile de teamă ale unor profesori că ar putea fi controlați privind modul în care își desfășoară orele online sunt "sub impactul stresant al timpurilor".
În opinia consultantului educațional cadrul legislativ va fi completat cu reglementări în timp, iar cei care nu au acces la infrastructura necesară vor fi ajutați.
"Trebuia să începem de la o lege, mai ales că ne pregătim pentru un an - doi în care școala nu se va mai desfășura normal.
Educația de acum în lumea modernă va fi făcută și cu aceste module la distanță.
Văd părinți foarte speriați de reintrarea la școală. Trebuie să ne pregătim mental că virusul nu va dispărea imediat și că, copiii trebuie să se reîntoarcă la școală", a afirmat Moraru.
Ea a spus că pentru a ajunge să predai online e necesară o minimă pregătire pentru utilizarea instrumentelor, la care se adaugă valorificarea talentului pedagogic.
Intervenția integrală în materialul video
Redactare G.M.