Comandantul adjunct al Gărzilor revoluţionare iraniene, ucis în Liban. Iranul vrea război

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0913506075
„Nu există nicio îndoială că această crimă oribilă comisă de regimul sionist (Israel) nu va rămâne fără răspuns", a afirmat ministrul iranian de Externe. Sursa foto: Profimedia Images

Uciderea de către Israel a unui comandant adjunct al Gărzilor revoluţionare iraniene la Beirut a fost o „crimă oribilă” care nu va rămâne fără răspuns, a declarat duminică ministrul iranian de Externe, Abbas Araqchi, relatează Reuters, preluat de Agerpres. Precizarea vine după ce ministrul a declarat că totul este posibil în Orientul Mijlociu, inclusiv un război, după uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Generalul de brigadă Abbas Nilforoushan a fost ucis în loviturile israeliene asupra Beirutului de vineri, în care a murit şi şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah.

„Nu există nicio îndoială că această crimă oribilă comisă de regimul sionist (Israel) nu va rămâne fără răspuns", a afirmat Araqchi într-o declaraţie adresată comandantului Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, generalul-maior Hossein Salami.

Tot duminică, preşedintele parlamentului iranian, Mohammad Baqer Qalibaf, a declarat că grupările armate aliate cu Iranul vor continua confruntarea cu Israelul cu ajutorul Teheranului după uciderea lui Nasrallah, a raportat mass-media de stat iraniană.

O alianţă cunoscută sub numele de Axa Rezistenţei, construită de-a lungul deceniilor cu sprijinul Iranului, include grupul palestinian Hamas, Hezbollah în Liban, Houthis din Yemen şi diverse grupări armate musulmane şiite din Irak şi Siria.

„Nu vom ezita să mergem la orice nivel pentru a ajuta rezistenţa”, a declarat Qalibaf. De asemenea, el a lansat un avertisment la adresa Statelor Unite.

„Statele Unite sunt complice la toate aceste crime şi... trebuie să suporte consecinţele", a spus el.

Vicepreşedintele iranian pentru afaceri strategice, Mohammad Javad Zarif, întrebat despre asasinarea lui Nasrallah, a declarat duminică presei de stat că Iranul va răspunde împotriva Israelului la momentul oportun ales de el.

Orientul Mijlociu: IDF spune că a ucis o altă persoană Hezbollah

Armata israeliană a declarat că Nabil Kaouk, șeful adjunct al Consiliului Central al Hezbollah, a fost ucis într-o lovitură la Beirut, scrie DW.com.  Armata a spus că Nabil Kaouk, șeful adjunct al Consiliului Central al Hezbollah, a fost ucis într-un atac aerian sâmbătă. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Hezbollah.

Ministrul iranian de Externe amenință cu războiul după asasinarea liderului Hezbollah

Ministrul iranian de Externe, Abbas Araghchi, a declarat că totul este posibil în Orientul Mijlociu, inclusiv un război, după uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, scrie duminică agenţia de presă iraniană Fars, potrivit Agerpres.

Toată lumea ar trebui să fie conştientă de faptul că situaţia este extrem de explozivă şi că totul este posibil... chiar şi un război”, a declarat el agenţiei, care este condusă de Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) al ţări

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Trucul” folosit de Netanyahu pentru a-l convinge pe liderul Hezbollah că este în...
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywood. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Povestea melodiei „Candle in the wind”. De ce familia regală nu a fost de acord să fie cântată la...
Film Now
Fosta soție a lui Johnny Depp profită din plin de timpul petrecut cu fetița sa. Amber Heard, surprinsă în...
Adevarul
Rusia lansează acuzaţii şi avertismente dure la adresa Occidentului. „E periculos să lupţi pentru victorie cu...
Newsweek
Pensie micșorată cu 6.000 lei după recalculare. Câți alți pensionari sunt în situații similare?
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
Chris Hemsworth, topit după frumoasa lui soție încă de la prima vedere. L-a dat pe spate cum a apărut Elsa...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...