Cîțu, după ședința Centrului de Coordonare a Intervenției: Obiectivul de 1.600 de paturi la ATI nu este atins

Data actualizării: Data publicării:
florin citu vorbeste cu presa la sediul MAI.
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Obiectivul de 1.600 de paturi de terapie intensivă nu este atins, sunt 1.531 de persoane internate în ATI și doar 6 locuri libere. Trebuie să atingem acest obiectiv, a declarat duminică premierul Florin Cîțu, după ce a participat la ședința săptămânală a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției de la Ciolpani.

„Am ajuns la un platou, dar avem mai multe persoane internate la ATI. Acest val va putea dura 2-3 luni, trebuie să ne concentrăm să avem resursele în paralel cu campania de vaccinare”, a punctat premierul.


Știrea inițială:

Premierul Florin Cîțu a participat duminică la ședința săptămânală a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției care are loc astăzi, de la ora 15.00, la Ciolpani.

Ședința de astăzi are loc în contextul în care România a înregistrat cel mai mare număr de pacienți COVID aflați la Terapie Intensivă - 1.531, în creștere semnificativă față de zilele trecute..

Potrivit informațiilor Digi24, Capitala a rămas fără niciun pat liber de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID, iar la nivelul intregii țări mai sunt doar 6 locuri.

Noile paturi ATI COVID înființate ieri la spitalul Foișor și din unitatea mobilă de la Victor Babeș au fost deja ocupate.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri