Cine sunt sportivii de la Jocurile Olimpice cel mai bine plătiți

Data publicării:
Paris 2024 Olympic Games - Day One
Din cei 10.500 de sportivi care participă la Jocurile Olimpice de la Paris, cei care câștigă cel mai mult sunt sunt jucătorii NBA. Cel mai bine plătiți au un salariu mediu pe teren de 16,2 milioane de dolari. LeBron James este singurul miliardar care va concura la Jocurile Olimpice din 2024. Un top Forbes arată care sunt sportivii cel mai bine plătiți care participă la Jocurile Olimpice. Sursa foto: Profimedia Images

Din cei 10.500 de sportivi care participă la Jocurile Olimpice de la Paris, cei care câștigă cel mai mult sunt sunt jucătorii NBA. Cei care iau cei mai mulți bani au un salariu mediu de 16,2 milioane de dolari. LeBron James este singurul miliardar care va concura la Jocurile Olimpice din 2024. Un top Forbes arată care sunt sportivii cel mai bine plătiți care participă la Jocurile Olimpice.

Topul sportivilor cel mai bine plătiți

Forbes scrie că jucătoarele de tenis domină în materie de venituri. Poloneza Iga Świątek, de cinci ori campioană de Grand Slam și numărul 1 mondial la simplu la doar 23 de ani, ocupă deja locul nouă în clasamentul WTA al premiilor în bani din toate timpurile și are sponsorizări care includ Rolex, Porsche, Visa și pantofi și îmbrăcăminte On.

De la câștigarea primului său turneu de Grand Slam, anul trecut, la US Open, Coco Gauff, numărul 2 mondial, a adăugat sponsorizări de la Ray-Ban și de la brandul de îngrijire a părului Carol’s Daughter la un portofoliu deja solid. Iar Naomi Osaka, în vârstă de 26 de ani, care va reprezenta Japonia la Jocuri, speră să își restabilească jocul pe teren și să își recâștige coroana de cea mai bine plătită sportivă din lume, un titlu pe care l-a deținut timp de trei ani consecutivi, din 2020 până în 2022.

Carlos Alcaraz, șanse să devină cel mai bine plătit jucător de tenis din lume

În finala de la Wimbledon din această lună, Carlos Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, l-a dominat pe Novak Djokovic, în vârstă de 37 de ani, pentru ceea ce s-a simțit ca o mult-așteptată trecere a torței în tenis. Tânărul spaniol a câștigat, de asemenea, titlul de la Roland Garros luna trecută, pe aceleași terenuri unde se va desfășura competiția olimpică de tenis. Alaraz are contracte cu Nike și Louis Vuitton și ar putea deveni și cel mai bine plătit jucător de tenis din lume în acest an.

Nelly Korda, 3 milioane de dolari din premii în 2024

Iar LPGA Tour a fost dominat de Nelly Korda în acest sezon, câștigând peste 3 milioane de dolari în premii doar în acest an. A câștigat până acum cinci turnee consecutive. Americanca în vârstă de 25 de ani era deja cea mai bună prezentatoare din golf, cu sponsori precum Delta Air Lines, Goldman Sachs și T-Mobile.

Premii fabuloase pentru jucătorii de golf

Dintre toți jucătorii de golf înregistrați vreodată de Forbes, Jon Rahm a avut anul cu cele mai mari câștiguri  datorită trecerii sale la turneul LIV Golf, care a venit cu o plată inițială estimată la 175 de milioane de dolari din partea saudiților, care dețin turneul de golf. Scottie Scheffler și Rory McIlroy – nr. 1 și nr. 2 jucători de golf din lume – au rămas fideli PGA Tour și au beneficiat fiecare de o creștere a premiilor în bani ca urmare a apariției LIV.

Din echipa USWNT de la Paris lipsesc în mod notabil Alex Morgan și Megan Rapinoe, cele două jucătoare cu cele mai mari venituri de la Cupa Mondială feminină de anul trecut. Cu toate acestea, mai multe jucătoare din echipa SUA câștigă acum mai mult de 1 milion de dolari, deoarece salariile și oportunitățile de sponsorizare au crescut în ultimii ani. Primul loc este acum rezervat pentru La Reina, regina fotbalului spaniol, Alexis Putellas, de două ori câștigătoare a Ballon d’Or Féminin, prima femeie spaniolă care a câștigat orice trofeu mondial al jucătoarei anului. Ea a semnat mai mult de 10 contracte de sponsorizare pe termen lung.

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei