Ce sunt „kit-urile de sinucidere”. După Marea Britanie, Italia și Canada, produsele lui Kenneth Law au ajuns și în Noua Zeelandă

Data publicării:
Kenneth Law
Actualmente, Law este arestat, ]n Canada. Foto: Profimedia

Poliţia din Noua Zeelandă a stabilit o legătură între patru decese semnalate în această ţară în ultimul timp şi vânzarea unor "kituri de sinucidere" cumpărate online de pe site-uri ale unui fost chef canadian, potrivit concluziilor sale publicate luni, informează AFP, citat de Agerpres.

Patru sinucideri

Trei studenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, şi un antrenor sportiv de 40 de ani s-au sinucis cu kituri cumpărate de la companii asociate cu Kenneth Law, inculpat în ianuarie în Canada pentru crime cu premeditare.

Biroul de prevenire a sinuciderilor din Noua Zeelandă a cerut furnizorilor de servicii de internet să blocheze site-urile lui Law în această ţară.

Cine este Law

Kenneth Law, un fost bucătar în vârstă de 57 de ani din Toronto, se confruntă cu un total de 14 acuzații de crimă de prim grad, precum și cu 14 capete de acuzare de complicitate și consiliere la sinucidere, pentru un total de 28 de acuzații.

Kiturile de sinucidere vândute de Kenneth Law conțin în principal nitrit de sodiu, o substanță chimică care poate fi letală dacă este ingerată în cantități mari, sau dacă organismul care asimilează este slăbit (bolnavi, bătrâni). Nitritul de sodiu este utilizat în mod obișnuit în conservarea alimentelor, dar la doze mari poate provoca methemoglobinemie, o afecțiune în care capacitatea sângelui de a transporta oxigenul este grav afectată, ceea ce poate duce la moarte.

Toate acuzațiile sunt legate de moartea unor persoane din Ontario cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani. Poliția a declarat că mai mult de o victimă are sub 18 ani.

Law, care se află în custodia poliției de la arestarea sa în luna mai a anului trecut, face, de asemenea, obiectul unor anchete din partea agențiilor de poliție din alte părți ale Canadei, precum și din alte țări.

Detectivii britanici spun că au stabilit o legătură între el și mai multe decese din Regatul Unit, scrie BBC.

În Regatul Unit, cel puţin 272 de persoane au cumpărat produse de pe site-urile lui Law, iar 88 dintre acestea au murit, potrivit poliţiei britanice.

În Italia, au fost identificaţi nouă cumpărători şi cel puţin unul dintre aceştia a decedat.

Alertate de Interpol, alte câteva ţări au deschis anchete.

 

 

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri