Campioni la kickboxing şi ciclism încurajează mijloacele de transport nepoluante. Maşinile eco, bicicletele sau trotinetele electrice sunt soluţia pentru un oraş mai puţin poluat şi aglomerat. Astăzi au traversat oraşul pentru a-i încuraja pe ceilalţi să schimbe stilul de viaţă.
Sute de biciclişti, bucureşteni pe trotinete electrice ori cu maşini pe baterii au mărşăluit pe bulevardele Capitalei, pe un traseu de 13 kilometri. S-au înscris la eveniment şi campioni la ciclism, dar şi de kickboxing.
Benny Adegbuy, campion la kickboxing: E nevoie ca mai mulți oameni să își îndrepte ochii și către mașini electrice și trotinete și biciclete. Să evite traficul din București, claxoanele de care ne-am săturat tot şi pe distanţe scurte să ia bicicleta sau trotineta. E chiar mișto să nu auzi claxoane în fiecare zi!
Viorel Grosu, antrenor ciclism: În ultima perioadă au început să folosească bicicleta, trotinetele electrice. E un lucru bun și sănătos pentru organism. Pentru aglomerația din București e vital.
Adrian Marcu, campion la ciclism: Să aleagă bicicleta că e foarte sănătos și mult mai ca lumea, nu poluează atât de mult.
Peste 100 de bucureşteni pe trotinete s-au alăturat evenimentului.
Dan Drăgan, comunitatea vehicule electrice: Mersul pe trotinetă este foarte util, este ieftin, este eco. Este mult mai rapid față de mersul convențional cu mașina, să stai în coloană la semafor. Speram să fim văzuți și conștientizați că existăm și noi în trafic.
Maşinile electice sunt şi ele o variantă pentru a scăpa de poluare. Primăria Capitalei promite 300 de staţii de alimentare.
Valentin Voicu, consilier general PMB: Până în decembrie să avem încă 40 de stații în parcările publice din București.
Reporter: Care ar fi nevoia?
Valentin Voicu: Pentru București acum, să spunem 300 de stații electrice.
Reporter: Când le vom avea pe toate?
Valentin Voicu: Cu siguranță în 2020, 2021 le vom avea.
Primăria Capitalei a semnat deja contractul pentru dezvoltarea Capitalei într-un oraş inteligent. Investiţia este de peste 460.000 de lei.