Bătaie de joc în cea mai ozonată staţiune din Europa. Acum, în hoteluri stau vaci şi cai

Data actualizării: Data publicării:
soveja_12398200

Taberele copilăriei noastre au fost lăsate în paragină. Nici din staţiunile acelor vremuri nu a mai rămas cine ştie ce. Puţine mai sunt frecventabile la 27 de ani de la răsturnarea de regim.

Munţi, păduri virgine, cascade, parcuri naturale, ape termale şi peisaje de vis. Aşa arată un colţ de rai pe care românii nu au ştiut să îl păstreze. De peste zece ani, una dintre cele mai frumoase staţiuni din zona Moldovei a fost părăsită. Consiliul judeţean are terenul, sindicatele au clădirile, iar din disputa care trenează de câţiva ani în tribunal, au de suferit mii de turişti.

„Uitaţi ce mizerie este aici! Este un adevărat grajd. Sunt vaci, sunt cai...în hotelul staţiunii Soveja”.

Reprezentanţii sindicatelor spun că până să înceapă procesul cu Consiliul Judeţean Vrancea s-a investit jumătate de milion de euro în hotel. Apoi, totul a fost pus în conservare.

Nicu Ciolan, director Sind Turism România : „Avem în momentul de faţă aduse ape pentru toate bolile de reumatism. Apa este adusă în cadrul hotelului Zboina! Hotelul e închis, da! Situaţia fiind aşa de încâlcită şi fiecare cu pretenţiile lui, totul a rămas blocat.”

După ce au fost retrocedate o parte din vile, sindicatele mai administrează aproximativ 500 de locuri de cazare.

Totul pare că merge înapoi în fosta staţiune. Din păcate, peisajul rural şi frumuseţea naturii nu mai sunt suficiente pentru atragerea turiştilor.

Tache Bocăneală, locuitor Soveja: „Era un furnicar de turişti în staţiune, veneau foarte mulţi datorită aerului foarte ozonat, datorită tratamentelor care se făceau în zonă”.

Staţiunea rămâne izolată şi pentru că drumul care o lega de Lepşa, o altă zonă turistică, este închis de peste zece ani şi nimeni nu îl repară. Pentru distanţa de 15 kilometri, cei care vor să ajungă îl Lepşa trebuie să facă un ocol de 100 de kilometri.

Casele construite pe acest drum au fost abandonate sau au fost scoase la vânzare. Turiştii vin în continuare, dar aleg să stea la cort.

Şi în jurul cascadei Putna, ruinele spaţiilor turistice alungă vizitatorii. Terasele şi motelul din zonă au fost şi ele abandonate

Proprietarii pensiunilor din Lepşa spun că zona ar concura Valea Prahovei cu un minim de investiţii şi cu pârtia promisă de autorităţi în 2007.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri