Alina Gorghiu: „După 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi în ţară”. El era pe lista celor mai căutaţi infractori

Data actualizării: Data publicării:
Alina Gorghiu, Ministrul Justiţiei din România
Alina Gorghiu. Foto: Profimedia

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că după 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi în ţară. Acesta este Kumarasamy Navaneethan, un cetăţean srilankez, aflat pe lista celor mai căutaţi infractori. Ca urmare a unei bune colaborări între poliţia română şi germană, acesta a fost prins în Germania, informează News.ro. 

Acesta a fost preluat de o escortă în urmă cu puțin timp de la ANP pentru a fi dus la Penitenciarul Rahova. Gorghiu a mai spus: „Toţi fugarii să ia aminte: nimeni nu e mai presus de lege. Şi, într-un final, vor executa pedeapsa într-un penitenciar din ţară”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alina Gorghiu a scris pe Facebook: „După 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi în ţară! Kumarasamy Navaneethan este un cetăţean srilankez, aflat pe lista celor mai căutaţi infractori. A fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru săvârşirea unui omor în anul 1991, în Bucureşti. A reuşit să fugă din ţară şi să se ascundă mulţi ani”.

Ministrul arată că, urmare a unei bune colaborări între poliţia română şi germană, a fost prins în Germania. 

La începutul lunii ianuarie, Poliţia Română anunţa că un cetăţean srilankez, de 52 de ani, a fost depistat în localitatea Moers, Germania, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - IGPR cu Biroul Sirene Germania. Bărbatul fusese condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor comise în anul 1991, informează Agerpres. 

IGPR arată într-un comunicat de presă: „În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti, şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”.

Pe 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean srilankez, solicitându-se arestarea lui în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Sursa citată arată și că: „În perioada 13 octombrie 2023 - 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se află pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză". 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Pro FM
Mădălina Ghenea s-a despărțit de Grigor Dimitrov. Românca a rupt tăcerea în ziua de Paște „A fost cea mai...
Film Now
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise...
Adevarul
Povestea unei fotografii tulburătoare din vreme de război. De ce erau așezați copiii „în poziția de rugăciune"
Newsweek
VIDEO Putin, umilit în Marea Neagră. Momentul când o dronă ucraineană distruge o navă de atac rusă
Digi FM
Reacţia unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Am crezut că acolo mor"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiul lui Nicolas Cage, acuzat că și-a lovit mama. Femeia a fost fotografiată având un ochi vânăt și mai multe...