Zeci de aterizări şi decolări în fiecare noapte. Mii de pasageri intră în România prin cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei. Este o realitate care face din Aeroportul Otopeni unul dintre cele mai tranzitate locuri din Europa. Se află pe locul trei în topul aeroporturilor cu cele mai mari creşteri ale numărului de pasageri. Noaptea, la Otopeni, nimeni nu stă o clipă. Uşile glisante de la Terminalul Sosiri se deschid de sute de ori pe oră.
Ultimele statistici arată că în primele şase luni ale acestui an, 4.900.000 de oameni au tranzitat aeroportul Otopeni. Au fost înregistrate 56 de mii de aterizări şi decolări. Aeroportul nu este aglomerat doar ziua, ci şi noaptea.
Iată ce spun cei care tranzitează aeroportul Otopeni:
„La ora asta, da, este aglomerat, dar nu pot să-l compari cu Frankfurt sau Heathrow. Noaptea (n.r. - prefer să circul) pentru că merge mai repede procesul. Nu este atât de aglomerat. Astăzi, de exemplu, e aglomerat”.
„ Noaptea (n.r. -prefer să zbor) pentru că pot să dorm”.
„Nu vedeţi că toată România e plecată afară. Nu vedeţi cât trafic e pe aeroport”.
Atacurile teroriste care au avut loc în ultima perioada în Europa, unul dintre ele chiar pe cel mai important aeroport din Belgia, au determinat autorităţile să ia măsuri suplimentare de securitate. Asta a dus la creşterea timpului de aşteptare la intrarea şi la ieşirea din ţară.
Aeroportul joacă un rol important în viaţa multor români, inclusiv atunci când vine vorba despre cereri în căsătorie.
În acest an, aeroportul Otopeni a avut una dintre cele mai semnificative creştere din punct de vedere al numărului pasagerilor. Bucureştiul a fost surclasat doar de aeroporturile din Berlin şi Koln-Bonn.