REPORTAJ. Din culisele unui Crăciun de poveste la Săvârşin

Data publicării:
25 2012craciunrege-40468

Salonul unde familia regala serveşte cina de sărbători fost împodobită cu atenţie chiar de Principesa Margareta. A ales culori calde pentru ca totul să fie cât mai primitor. Pentru decorarea camerei a fost folosită mobilă veche, cu o istorie de zeci de ani.

Obiectele de decor au o poveste proprie. Fiecare membru al Familie Regale a contribuit fie cu un bol, fie cu un tablou.

Anul acesta s-a reunit la Săvârşin aproape toată Familia Regală: Regele şi Regina, Principesele Margareta şi Maria, Principele Radu, Principele Nicolae şi sora sa Principesa Karina. Când a ales meniul Principesa Margareta nu s-a gândit prea mult: a ştiut că de pe masa de Crăciun nu pot lipsi sărmăluţele sau piftia.

„Sarmale, piftie, tot ce este tradiţional, dar avem un curcan. Anul trecut, după cum vă amintiţi, era unul mare şi a trebuit să îl tăiem şi să îl punem în două cuptoare”, spune Principesa.

Anul acesta curcanul are 12 kilogame și este pregătit după o rețetă specială a Principesei Margareta.

Bucătăreasa Viorica Călin a dezvăluit câteva din secretele unui curcan delicios: ţinut la marinat o zi, usturoi, boia, morcov, ceapă, o umplutură din canre tocată şi cârnaţi.

Chiar dacă sunt sărbătorile Principesa ţine la siluetă şi are grijă să nu întreacă măsura.

„Secretul este să nu mănânci 6 feluri, enorm. Doar aşa, puţină şuncă”, spune aceasta.

Meniul a fost ales pentru toate gusturile. De pe masă sunt nelipsite reţele preferate ale Regelui Mihai I şi ale Reginei Ana.

„Curcanul, şi puddingul şi cream butter, mama mea preferă puddingul cu zabaione şi sarmale”, povesteşte Principesa Margareta.

De sub brad nu lipsesc nici cadourile pentru fiecare membru al familiei.

De zece ani, de fiecare Crăciun și Paște, Familia Regală poposește pentru câteva zile la Palatul Săvârșin.

Urmăriţi un reportaj realizat de Monica Moanea şi Tiberiu Catrişcău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri