Una dintre cele mai preţioase colecţii de timbre din Europa aparţine statului nostru şi este evaluată la 700 de milioane de euro. În anul 2009, Curtea de Conturi a făcut un control la Poşta Română, instituţia care administrează tezaurul filatelic, şi a descoperit că din colecţie lipsesc peste 7000 de mărci poştale, că sunt tezaurizate sute de falsuri, dar şi că aproape 900.000 de timbre nu au fost înregistrate în contabilitate.
Deşi Direcţia Naţională Anticorupţie anchetează acest caz, ministrul Dan Nica, cel care coordonează activitatea Poştei Române, susţine că nu ştie nimic despre această speţă:
-Nu am auzit.
-Știți că au dispărut niște timbre de acolo...
-Nu am auzit. Dacă știți arătați-mi. Nu am auzit de așa ceva.
-E un raportul al Curții de Conturi...
-Nu l-am văzut!
Poşta Română nu îşi asumă nicio responsabilitate. Conducerea actuală a instituției consideră că trebuie trași la răspundere foștii directori care au condus compania până în anul 2009, când a avut loc controlul Curții de Conturi.
„Toate aceste întrebări (n.r: despre paguba de 60 de milioane de euro), ar trebui să fie adresate celor care au condus compania națională Poșta Română în perioada 1990 și 2009", spune directorul instituţiei, Dan Dumitrescu.
Aflaţi totul despre istoria şi furturile din tezaurul filatelic al României dintr-un material marca „Din|interior”, duminica de la 18.30, la Digi24.