Bucureştenii plătesc pentru un metru cub de apă 5,75 de lei, în timp ce la Târgu Jiu acelaşi metru cub este taxat 3 lei, conform datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. În realitate, preţul acestuia este mai mare.
Apa Nova, companie căreia Primăria Capitalei i-a concesionat serviciul de furnizare de apă potabilă, percepe o serie de taxe. Astfel, ajungem să plătim nu doar pentru apa pe care o folosim, ci şi pentru apa de ploaie.
Lucian Constantin, administrator de bloc: „Suntem tributarii unui contract de tip monopol, unui contract de tip adeziune şi dacă vrem să ne curgă apa la robinet, ăsta este sacrificiul pe care trebuie să îl facem”.
Datele oficiale arată că în ultimii 12 ani, în Capitală, preţul unui metru cub de apă, s-a majorat de şase ori. Procurorii DNA spun că majorările au fost făcute după ce mai mulţi politicieni ar fi intervenit pe lângă aleşii locali.
Preţul apei a devenit subiect intr-un dosar penal. Preţul la energie a fost analizat în altul.
Cât la sută din factura pe care o plătim lună de lună reprezintă apa sau curentul pe care le folosim, aflaţi dintr-un nou episod al campaniei „România furată”, marţi seară de la ora 21.00, în cadrul Jurnalului de Seară.