Iurie Leancă
"Nu este un rezultat care să mă bucure", a declarat premierul şi vicepreşedintele PLDM, care ar obţine 23 de mandate de parlamentar, cu opt mai puţine ca în 2010, informează Mediafax.
"Le mulţumesc celor care au susţinut cursul integrării europene al ţării noastre, pentru care am pledat şi eu şi noi toţi", a spus el.
Absenţilor la urne care s-au declarat dezamăgiţi, şeful Guvernului le-a transmis că le-a înţeles "întocmai" mesajul, "şi anume ca reformele să nu mai fie amânate, fiindcă un astfel de vot nu va mai exista". "Ori facem reforme, ori vom fi înlăturaţi la următorul scrutin", a avertizat premierul.
În opinia sa, viitorul Guvern are "ultima şansă" să demonstreze instituţiilor europene că va duce la bun sfârşit lupta împotriva corupţiei şi reforma justiţiei.
Iurie Leancă a avertizat, în deschiderea şedinţei, că este vorba despre "o ultimă şansă să pornească lupta cu corupţia la cel mai dureros şi cel mai înalt nivel. O ultimă şansă să demonstreze că insttuţiile europene nu au mizat degeaba pe forţele care au afirmat că integrarea europeană este singura cale de modernizare a (Republicii) Moldova".
Potrivit rezultatelor parţiale furnizate de Comisia Electorală Centrală, pe primul loc se menţine Partidul Socialist (PSM), cu 20,95% din voturile exprimate. Partidul Liberal-Democrat (PLDM) a obţinut 19,75%, Partidul Comuniştilor (PCRM) 17,83%, iar Partidul Democrat (PDM) 15,94%. Partidul Liberal (PLM) a obţinut 9,45% din sufragii.