În ce constă tratamentul cancerului bronhopulmonar
Data publicării:
Tratamentul cancerului bronhopulmonar presupune terapii utilizate singure sau în combinație. Tratamentul chirurgical reprezintă singura soluție cu potențial curativ în boala localizată. Despre chirurgia acestui tip de cancer discutăm cu dr. Mihaela Codreși, medic primar Chirurgie toracică.
Cancerul bronhopulmonar este o boală oncologică cu incidență crescută în România, cu evoluție insidioasă, diagnosticată adesea în stadii avansate. Chirurgia toracică este indicată în special în cazurile descoperite precoce și doar în cazuri foarte atent selectate atunci când boala a evoluat mai multă vreme. În cele mai multe cazuri, tratamentul este multimodal, cu o combinație de proceduri de radioterapie, tratamente medicale oncologice și intervenții chirurgicale, într-o ordine stabilită de comisia oncologică multidisciplinară.
Tratamentul chirurgical al cancerului pulmonar depinde de tipul histopatologic al tumorii, de localizare și de dimensiunile acesteia, precum și de invazia structurilor învecinate. Intervențiile chirurgicale se pot efectua clasic, deschis sau minim invaziv (toracoscopic).
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro