De ce este nevoie de evaluarea cardiologică a bebelușilor
Data actualizării: Data publicării:
Funcţionarea normală a sistemului cardiovascular al nou născutului se evaluează încă din prima zi de viață. Astfel, sugarul poate fi tratat de eventualele modificări patologice la nivelul inimii. Care sunt paşii evaluării bebeluşilor ne spune dr. Florin Ionescu, medic specialist Cardiologie pediatrică.
Unele defecte cardiace congenitale pot fi diagnosticate prenatal, în timpul unei ecografii de morfologie fetală, dar cele mai multe sunt descoperite după naștere, la consultația de cardiologie pediatrică. Semnele care pot sugera existența unei probleme cardiace la nou născut sunt cianoza, dificultățile de hrănire și respirația îngreunată, iar stabilirea la timp a diagnosticului este esențială pentru administrarea tratamentului potrivit.
Cea mai importantă investigație prin care pot fi diagnosticate rapid și precis bolile cardiovasculare ale bebelușului sau nou-născutului este ecocardiografia. Ecografia cardiacă permite observarea în detaliu a structurii anatomice, dar și evaluarea funcțională a inimii. Ecografia cardiacă este nedureroasă și neiradiantă, astfel încât poate fi repetată ori de câte ori este necesar, pentru monitorizarea micului pacient și evaluarea răspunsului la tratament.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro