Cum se realizează tratamentul minim invaziv al tumorilor ficatului
Tumorile inoperabile ale ficatului pot fi tratate prin proceduri moderne, noninvazive. Sunt tehnici de ultimă generaţie despre care discutăm astăzi cu prof. dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie - imagistică medicală.
Chemoembolizarea hepatică transarterială (TACE) este o procedură de radiologie intervențională indicată pentru tratamentul tumorilor maligne primare sau al metastazelor hepatice inoperabile. Intervenția este minim invazivă și se realizează prin abord endovascular, în laboratorul de cateterism. Medicul ajunge cu cateterul direct în arterele care vascularizează tumora, apoi injectează microsfere cu substanțe chimioterapice, care distrug tumorile din interior și opresc vascularizația acestora, cu afectarea minimă a țesuturilor sănătoase din jur.
Metastazele hepatice sunt tumori care apar secundar la nivelul ficatului din celule maligne care migrează de la cancerul dezvoltat într-un alt organ. Tratamentul metastazelor necesită adesea o abordare integrată, multimodală, pentru obținerea celor mai bune rezultate. Metastazele la ficat pot fi tratate prin intervenție chirurgicală, prin radioterapie, chimioterapie, ablație cu radiofrecvență, chemoembolizare hepatică sau o combinație a acestor metode.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
- Etichete:
- tumori ficat
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News