Cum este tratată boala arterială periferică

Te-ar putea interesa și:
Boala arterială periferică este caracterizată de depunerea de plăci de aterom pe interiorul arterelor, ceea ce duce în timp la obstrucția acestor vase de sânge și împiedicarea circulației către extremități. Boala poate duce la complicații grave, ce pot fi însă prevenite prin diverse tratamente. Despre acestea aflăm mai mult de la Dr. Anca Chitic, medic specialist chirurgie vasculară.
Numită și arteriopatie obliterantă, boala arterială periferică are o evoluție lentă și este favorizată de factori de risc precum fumatul, vârsta avansată, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, dislipidemia și prezența în familie a unor cazuri de boală. Atunci când boala progresează, principalul semn caracteristic este apariția oboselii și a durerilor în picioare la un număr relativ mic de pași, manifestare numită claudicație intermitentă.
După stabilirea diagnosticului de boală arterială periferică, chirurgul vascular recomandă pacientului cele mai bune opțiuni de tratament. În funcție de caz, acestea pot include proceduri endovasculare de angioplastie cu stent sau cu balon, precum și intervenția chirurgicală de extragere a plăcii de aterom, pentru refacerea diametrului vascular și a circulației sângelui, procedură numită aterectomie. Modern, a devenit disponibilă și o altă procedură endovasculară numită Jetstream, prin care este distrusă placa de aterom cu ajutorul unor catetere speciale.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Editor : A.D.V.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.