Inflamația tendoanelor, adică tendinita, este o afecțiune care apare mai ales ca rezultat al suprasolicitării sau al unor mici leziuni apărute în timpul activității fizice. Care sunt principalele cauze de tendinită, cum se stabilește diagnosticul și în ce constă tratamentul aflăm de la Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie.
Este important de reținut că tendinita se poate manifesta prin durere la nivelul articulației și la efectuarea de mișcări articulare. Durerea este de obicei surdă, dar persistentă și poate duce chiar la rigiditate articulară. Mai pot apărea și alte manifestări locale ale inflamației, precum umflătura localizată sau roșeața pielii.
Atunci când inflamația afectează membrana sinovială care protejează tendoanele, afecțiunea inflamatorie este numită tenosinovită. Simptomatologia este foarte similară cu cea din tendinită, inclusiv afectarea secundară a mișcărilor din articulație, diferind însă structurile anatomice afectate: tendonul propriu-zis în cazul tendinitei, respectiv membrana sinovială în tenosinovită.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro