Ce este procedura de denervare renală

Data publicării:
dr_anca_chitic

Hipertensiunea arterială este unul dintre principalii factori de risc pentru îmbolnăvirile și decesele de cauză cardiovasculară. Întrucât unii pacienți nu răspund suficient de bine la tratamentul medicamentos, a fost dezvoltată o procedură numită denervare renală, despre care aflăm mai mult de la Dr. Anca Chitic, medic specialist chirurgie vasculară.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune întâlnită frecvent în populația generală și se caracterizează prin valori crescute ale presiunii arteriale, la măsurători repetate. Această boală evoluează silențios, cu puține semne și simptome și, dacă nu este tratată, poate duce în timp la complicații severe la nivel cardiac, cerebral, renal și nu numai. Există în prezent numeroase tratamente medicamentoase eficiente pentru hipertensiune, care sunt foarte eficiente atunci când sunt administrate conform ghidurilor actuale.

Sunt însă și persoane care nu răspund bine la tratament și la care valorile tensiunii arteriale nu revin în limitele normale. Vorbim, în aceste cazuri, în anumite condiții care țin de numărul medicamentelor administrate și de durata tratamentului, de hipertensiune arterială rezistentă la tratament. Pentru aceste cazuri, există o opțiune de tratament intervențional, realizată de medici de chirurgie vasculară sau de medici cardiologi în Laboratorul de Cateterism, numită denervare renală.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.rosanatate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri