Care sunt etapele care anunță nașterea, când este nevoie de cezariană și care sunt beneficiile și riscurile de care se ține cont
Data publicării:
Nașterea unui copil rămâne unul dintre cele mai fericite momente din viața oricui. Modul în care vine bebelușul pe lume este o decizie luată atent de medic, împreună cu femeia gravidă. Care sunt etapele care anunță nașterea, când este nevoie de cezariană și care sunt beneficiile și riscurile de care se ține seama în diferite situații, discutăm cu dr. Laura Ciutacu, medic specialist obstetrică-ginecologie.
Nașterea unui copil este un eveniment important în viața oricărui cuplu. După perioada sarcinii, care trebuie monitorizată atent de medic, copilul vine pe lume pe cale naturală sau prin cezariană. Medicul alege tipul de naștere împreună cu pacienta, astfel încât procesul să decurgă cât mai bine, fără complicații pentru mamă și bebeluș.
Nașterea naturală, numită și naștere vaginală, are avantajul reducerii timpului de recuperare al mamei și a perioadei de spitalizare. De asemenea, se evită astfel eventualele complicații ale operației chirurgicale. Totuși, în anumite situații, medicul poate constata că nașterea vaginală prezintă riscuri pentru mamă sau făt și este necesară cezariana. Intervenția chirurgicală se realizează sub anestezie generală sau epidurală și implică, pe lângă extracția fătului, și refacerea țesuturilor incizate.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro