Cancerul la ficat: diagnostic și tratament

Te-ar putea interesa și:
Carcinomul hepatocelular este o boală tot mai frecvent întâlnită în prezent, din cauza stilului de viață sedentar și a prevalenței infecției cu virusuri hepatitice. Ce simptome prezintă pacienții, cum se stabilește diagnosticul și în ce constă tratamentul aflăm de la Acad. Irinel Popescu, medic primar chirurgie generală.
Carcinomul hepatocelular este cel mai frecvent întâlnit tip de cancer hepatic, reprezentând peste 85% din totalul bolilor oncologice primare ale ficatului. Simptomele apar relativ târziu în evoluția bolii, iar acest tip de cancer este agresiv și se dezvoltă rapid. Durerea situată în partea dreapta a abdomenului, sub coaste, icterul, lipsa poftei de mâncare și pierderea inexplicabilă în greutate sunt principalele manifestări pentru care pacienții ajung la medic.
Este important ca persoanele cu boli ale ficatului să se adreseze către centre cu experiență, unde pot beneficia de o abordare multidisciplinară integrată, esențială în managementul afecțiunilor hepatice. Atunci când este nevoie de o operație la ficat, cele mai bune rezultate sunt obținute de medicii cu o bogată experiență operatorie, supraspecializați în chirurgie hepato-bilio-pancreatică. Chirurgii au nevoie și de sprijinul unei secții ATI de categoria I, cu competențe extinse, deoarece chirurgia ficatului este una dintre cele mai complexe și pacienții necesită adesea susținerea pe termen lung a funcțiilor vitale.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Editor : A.D.V.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.