Boala valvulară aortică: Care sunt avantajele chirurgiei minim invazive
Medicina cardiovasculară este din ce în ce mai performantă, iar calitatea vieții pacienților operați a crescut semnificativ. Vorbim astăzi despre boala valvei aortice și chirurgia minim invazivă în aceste cazuri, cu dr. Stanislav Rurac, medic primar chirurgie cardiovasculară.
Stenoza aortică apare atunci când valva aortică, prin care sângele circulă din ventriculul stâng în artera aortă, se îngustează, se fibrozează și se poate chiar calcifica.
Insuficiența aortică apare atunci când valva nu se mai închide complet și sângele refluează în ventriculul stâng. În anumite situații, poate apărea boala aortică, atunci când există și un grad de stenoză, dar și un grad de insuficiență valvulară.
Tratamentul afectării valvulare aortice are ca scop repararea sau înlocuirea valvei afectate. Protezarea valvei aortice se poate realiza printr-o procedură de cardiologie intervențională – implantarea transcateter a valvei aortice (TAVI) – sau printr-o intervenție de chirurgie cardiovasculară minim invazivă, cu incizii de mici dimensiuni și risc redus de complicații.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
- Etichete:
- boala valvulara aortica
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News