Sunetul pericolului
Clădirea în care studiază tinerii de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, vechea primărie a orașului, reprezintă un pericol atât pentru ei, cât și pentru profesorii lor şi pentru trecători. Bucăți din tencuiala construcției au început să cadă după ce zăpada s-a topit, iar infiltrațiile au transformat pereții în picturi abstracte. De evitat însă, şi nu admirat!
Imaginile nu sunt desprinse dintr-un thriller semnat de celebrul Alfred Hichcock - vedem clădirea în care învață studenții Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara. Zilele trecute, bucăți din tencuială veche de zeci de ani au început să cadă și s-au prăvălit peste un angajat care trecea prin zonă. Omul a ajuns la spital pentru investigații.
Studenții și profesorii facultății sunt deja obișnuiți cu situația și au învățat să se ferească de zonele periculoase.
Clădirea situată în Piaţa Libertăţii este monument istoric. A fost construită la începutul secolului al XVIII-lea și a găzduit într-o vreme chiar primăria orașului. Facultatea de Muzică și Teatru își desfășoară acolo activitatea din 2015, în urma unui contract de comodat încheiat între municipalitate și universitate.
"Este obligația primăriei ca aceste lucrări de reparații curente și capitale să fie făcute. Mai mult, Universitatea de Vest încă de la preluarea imobilului a făcut o serie de demersuri către primărie, a semnalat atât prin adrese scrise, poze, situația în care se află imobilul", a declarat Laurențiu Georgescu, director administrativ UVT.
Singura măsură care s-a luat după incidentul de la începutul săptămânii a fost interzicerea accesului în curțile interioare ale imobilului.
"S-au luat măsuri, din păcate lucrurile stau așa cum stau, utilizatorii nu ne-au semnalat, asta e realitatea, că trebuie să intervenim acolo. Am cerut astăzi să se verifice dacă avem documente de sesizare că trebuie să se intervină", a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.
Autoritățile locale susțin că, în primă fază, o plasă de protecție va fi amplasată pe întreaga clădire, pentru ca tencuiala care ar putea să mai cadă să nu rănească pe nimeni.
reporteri: Alexandra Marian, Caterina Ledrer
operatori: George Ștefăniță, Mihai Pop
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News