Un fost realizator TV ajuns primar într-o localitate arădeană apelează la folclor în încercarea de a atrage mai mulţi oameni în comuna pe care o păstoreşte. Edilul inventariază proprietăţile abandonate şi le promovează pe cele scoase deja la vânzare. Fotografiile caselor din comună vor fi prezentate, în noiembrie, într-un catalog la Târgul de Turism al României. Sub sloganul "Foaie verde de măcriș, vreau o casă la Petriș". Îndrăgostit încă din copilărie de zonă, Claudiu Bianga a cumpărat în luna iunie a acestui an o casă într-unul din satele comunei Petriş. Tânărul, care este polițist de meserie și lucrează în Hunedoara, a plătit opt mii de euro pe imobilul aflat acum în plin proces de renovare. Îi place ideea că va avea o casă de vacanță în Petriș şi cochetează chiar cu gândul s-o transforme, la un moment dat, în pensiune.
„Eu zic că zona asta are potențial și pe viitor poate tinerii se gândesc să se reîntoarcă, să investească, să se ridice zona”, spune Claudiu Bianga.
O nouă viață a început la Petriș și Jose Maria - un spaniol care s-a îndrăgostit de o româncă şi care de patru ani s-a stabilit în zona Aradului.
„Îmi place să stau aici, este frumos și liniștit și mă relaxează. 00:42:54:02 Să cumpere, să cumpere pentru că aici se trăiește bine", povestește Jose Maria.
„Ne-am propus să indexăm, să inventariem și mai apoi să promovăm proprietățile nelocuite de pe raza comunei noastre și să încercăm să le găsim noi proprietari, noi povești de viață", explică Irina Onescu, primarul comunei Petriș.
Localnicii abia-şi aşteaptă noii vecini.
„Ar fi super ok, pentru că s-ar crea locuri de muncă, ar fi venituri pentru comună, ar fi ok."
"No, frumos ar fi dacă ar fi, dacă ar veni. Să mai fie ceva, o pensiune ceva ar fi frumos aici."
"Cum vi s-ar părea idea să aveți vecini noi? Mi s-ar părea bună, mi s-ar părea bună."
Comuna Petriș are aproape 1.400 de locuitori și este alcătuită din șase sate.