Zacuscă uriașă. Au fost folosite 700 de kilograme de legume, la pregătirea ingredintelor au muncit 15 persoane

Data publicării:
zacusca prima
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

”Ceapă, mai multe tipuri de ardeioase, ardei kapia, ardei gras roșu, ardei gras galben și gogoșar, și aici avem vinete”. 15 oameni au muncit la foc continuu mai bine de zece ore pentru ca toate legumele să fie tocate. Abia apoi a fost aprinsă și flacăra care a încins ceanul uriaș. ”Punem două polonice de ceapă, lăsăm 2-3 minute, punem două polonice de ardei, lăsăm 2-3 minute, ele trebuie să prindă arome”.

”Cantitatea chiar a fost depășită. Sunt cam 560 de litri măsurați până la acest nivel. Dacă fac o cantitate mare de zacuscă mă pot bucura și la începutul iernii și la începutul primăverii”, spune Uica Mihai, bucătar.

Pentru asemenea cantitate de zacuscă sunt necesare ingrediente pe măsură: 200 de kilograme de ceapa, 100 de kilograme gogosari, 100 kilograme de ardei, 150 de kilograme de vinete, 3 kilograme de usturoi, unul de hrean şi 12 litri de ulei. Mirodeniile sunt, însă, marele secret. Bucătarul folosește nu mai puțin de 18 feluri de condimente în reteta sa de zacuscă. Rezultatul... - Cum e? ”Mmmm, e perfect”.

După aproape cinci ore în care zacusca a fiert, sub indicațiile atente ale bucătarului, gurmanzii, ademeniți de miros, au și degustat: ”Un pic mai picantă, după gustul meu”, - Îți dau piuparcă iute! ”E foarte bun, foarte bun”, ”Sunt condimente, se simt”.

Festivalul de la Buziaş a devenit o tradiţie. Mii de vizitatori vin an de an, şi nu numai pentru zacusca pregătită de gospodine. Vinul din regiune e foarte apreciat, la fel şi papricaşul gătit acolo.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât de des trebuie să-ți speli picioarele: Adevărul surprinzător despre...
Digi FM
Cu ce se ocupă Petre Roman după ce a renunțat la cariera politică: „Aceasta e satisfacția mea cea mai mare...
Pro FM
Debodează de senzualitate și arată acest lucru. Karmen, irezistibilă în ținute ce-i subliniază decolteul...
Film Now
Acum un an, Owen Cooper era un băiat normal și juca fotbal în parc, azi e la Hollywood. Ce spun vecinii...
Adevarul
Transformarea dramatică a unui soldat ucrainean, care a pierdut 40 de kilograme în aproape trei ani de...
Newsweek
Care pensionari nu iau 400 lei ajutor la pensie în aprilie și nici bani pe cardul de alimente? De ce
Digi FM
Shiloh, fiica actorilor Angelina Jolie și Brad Pitt, imagini virale. Fanii sunt convinși că adolescenta calcă...
Digi World
De cât somn avem cu adevărat nevoie? Cercetătorii dezvăluie ce se întâmplă cu creierul atunci când nu dormim...
Digi Animal World
Această femeie a coborât un munte, cărându-și câinele de 49 de kilograme în spate. Imaginile cu animalul...
Film Now
Chet, fiul lui Tom Hanks, dezvăluie numele actriței care i-a oferit „cel mai bun moment” din viața lui. Este...
UTV
Chef Matteo Grandi a slăbit 90 de kilograme în 8 luni. La ce alimente a renunțat din dieta sa