Weekend dulce pentru turiştii care au ajuns la Moneasa. Clătitele în... festival

Data publicării:
clatite prima

La ediţia din acest an, nu doar clătitele au fost pe alese. Bucătarii au scos din cămări şi umpluturi de tot felul. Pofticioşii s-au putut delecta, de exemplu, cu dulceaţa din gogonele sau din coajă de pepene verde.

”De obicei, românii mânâncă XXL! Cam aşa ceva. Cu cât mai mare cu atât mai bine! Cam asta e ideea!” - Şi la umpluturi? ”Gama este foarte diversificată, sunt peste 50 de umpluturi care se adapta la o clătită”, spune un vânzător de clătite.

- Au clătitele vreun secret? Sau cum se fac ele? ”Au un secret. Depinde de ingrediente. Dacă sunt ouă proaspete, cu făină proaspătă, ies foarte bune”, adaugă o vânzătoare.

Pentru alţii, festivalul a fost un prilej să promoveze produsele din zona din care au venit, fie că au avut sau nu legătură cu clătitele. Vrem şi reuşim să ne promovăm toate produsele noastre tradiţionale din oraşul Nădlac. E vorba de salamul de Nădlac, e vorba de slănină de porc Mangaliţa, fără colesterol”, anunță Vasile Ciceac, primarul din Nădlac.

Indiferent că au fost ademeniţi de mirosul de clătite sau de grătare, turiştii s-au declarat mulţumiţi. - Cum ţi se par clătitele în aer liber? ”Bune! Îmi plac”, - Îţi place clătita în general sau numai la festival? ”În general”, - Ce are ea special? Ce-ţi place la ea? ”Ciocolata!”, - Este clătita un aliment care ocupă un loc important pe masa românilor, în general? ”Da. Da. Când e vorba de ceva dulce şi repede de făcut, faci clătite!”, -Merită clătita ca şi aliment un festival atât de mare? ”Da, merită, merită! Măcar cu atâta Moneasa să aibă ceva. Festivalul ăsta! Văd că s-a adunat multă lume”.

”Ne-am tot gândit ce putem să facem, un festival care să nu ne coste foarte mult, în sensul de a produce ceva şi iată, ne-am gândit la clătite şi am ajuns la a 14-a ediţie”, spune Zoltan Lovasz, organizator.

Cele mai scumpe sortimente de clătite au costat 10 lei, dar au fost standuri unde s-au servit gratuit. În total, în cele două zile de festival, în staţiunea Moneasa, au fost coapte peste 20.000 de clătite de diferite mărimi.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care vor trăi momente de vis până la finalul anului 2024. Vor încheia anul în glorie
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Selena Gomez reacționează după noile critici legate de silueta sa: Nu-mi pasă că nu sunt subțire băț
Film Now
Jennifer Lopez, în cei mai scurți pantaloni din garderobă și cizme până la genunchi, la proiecția noului film...
Adevarul
Nazistul care s-a revoltat împotriva cruzimii. Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, salvatorul evreilor
Newsweek
Care pensionari NU iau bani în plus la pensie la indexarea din 1 ianuarie? Știm ce meserie au avut
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Aricii din Europa, incluşi pe „lista roşie” cu specii „potenţial ameninţate cu dispariţia”. „Oamenii sunt cei...
Film Now
Cum arată fiul lui Jack Nicholson. Asemănarea cu tatăl lui i-a adus rolul principal într-un film horror
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...