„Timpul a fost aproape de cel pe care l-am scos și anul trecut așa că sunt mulțumit pentru că anul acesta am mers aproape jumătate de cursă singur, iar anul trecut am fost trei evadați din start, trei sportivi, așa că a fost mai ușor pentru mine”, a spus, la final, Andrei Nechita, de la Cycling Team Timișoara.
Și la feminin, competiția s-a bucurat de o prezență numeroasă, iar cea mai rapidă s-a dovedit a fi o bucureșteancă. Și ea a străbătut cei aproape 120 de kilometri în mai puțin de trei ore.
„Am încercat să stau cu plutonul fruntaș, dar după vreo 25 de kilometri m-am rupt, m-am demoralizat un pic dar totuși după aceea mi-am revenit”, a povestit și Monica Serachitopol, de la HC Cycling Team.
La competiția de la Lugoj a fost prezent și Steven Ausnit, fiul marelui industriaș Max Ausnit, cel care a condus Uzinele și Domeniiloe de Fier din Reșița (U.D.R.), cea mai mare societate pe acțiuni care a existat în România înainte de instaurarea regimului comunist.
„Când am început a fost așa ceva special pentru nepotul meu, care era în echipa de ciclism de la Harvard, și era foarte interest de acest sport și Daniel Olaru a aranjat o cursă mica în care a participat, apoi a venit a doua, a treia și a devenit din ce în ce mai mare”, a povestit Steven Ausnit.
„În România, la nivel național este una din cele mai importante competiții organizate la acest nivel, un nivel foarte bun, din toate punctele de vedere”, a fost de părere și Eduard Novak, președintele Federației Române de Ciclism.
Cupa Max Ausnit a pus la bătaie premii de peste 8.000 de euro, în condițiile în care este una dintre puținele competiții de gen la care nu se percepe taxa de înscriere.
Reporter: Claudiu Sav
Operator: George Ștefăniță