„E pericol, vă spun eu! Standarde de siguranță pentru copii nu prezintă, va dați seama, transporți oameni, nu cartofi”, spune unul dintre paznicii depozitului de la primărie.
Trenulețul turistic din Hunedoara a circulat o scurtă perioadă de timp, în vara anului trecut. Apoi, apoi a mers din revizie în revizie, iar acum, garnitura zace într-un depozit al primăriei. Are 3 vagoane și o locomotivă și ar fi trebuit să circule pe traseul Castelul Corvinilor – Grădina Zoologică și retur.
„Ar fi trebuit să îi plimbe pe turiști prin oraș. A fost însă mai mult stricat, iar atunci când a functionat, a circulat pe un traseu mult mai scurt decât cel inițial, și asta deoarece trenulețul nu este adaptat pentru drumurile în pantă” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.
„ O să fac tot posibilul să fie reparat și să-l adaptăm la un traseu din oraș, unde va merge practic pe o șosea dreaptă, nefiind solicitat atât de mult ca pe traseul pentru care a fost achiziționat”, spune Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei.
Localnicii din Hunedoara nici nu știu toți că în oraș există un astfel de trenuleț turistic.
„[L-ați văzut vreodată circulând prin oraș?] Nu l-am văzut, nu”.
„[Știați că există?] Nu, nu știam”.
„L-am văzut, da, l-am văzut cred că și în primăvară, dar acum nu l-am mai văzut”.
„L-am văzut anul trecut în vară, anul ăsta, sincer, nu. Îmi vin nepoțeii acum, și chiar vroiam să îi mai plimb un pic cu trenulețul, anul trecut i-am plimbat, anul ăsta...”.
În perioada în care a circulat, trenulețul a adus, din vânzarea biletelor, aproape 13000 de lei la bugetul local. Potrivit actualei conduceri a primăriei, valoarea lucrărilor de reparații nu se regăsește în contabilitate, deși ele au fost făcute tot cu bani de la bugetul local.
Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariș