Trenulețul turistic, afacere păguboasă

Data publicării:
trenulet pagubos


„E pericol, vă spun eu!  Standarde de siguranță pentru copii nu prezintă, va dați seama, transporți oameni, nu cartofi”, spune unul dintre paznicii depozitului de la primărie. 

Trenulețul turistic din Hunedoara a circulat o scurtă perioadă de timp, în vara anului trecut. Apoi, apoi a mers din revizie în revizie, iar acum, garnitura zace într-un depozit al primăriei. Are 3 vagoane și o locomotivă și ar fi trebuit să circule pe traseul Castelul Corvinilor – Grădina Zoologică și retur.

„Ar fi trebuit să îi plimbe pe turiști prin oraș. A fost însă mai mult stricat, iar atunci când a functionat, a circulat pe un traseu mult mai scurt decât cel inițial, și asta deoarece trenulețul nu este adaptat pentru drumurile în pantă” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„ O să fac tot posibilul să fie reparat și să-l adaptăm la un traseu din oraș, unde va merge practic pe o șosea dreaptă, nefiind solicitat atât de mult ca pe traseul pentru care a fost achiziționat”, spune Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei.

Localnicii din Hunedoara nici nu știu toți că în oraș există un astfel de trenuleț turistic.  

„[L-ați văzut vreodată circulând prin oraș?] Nu l-am văzut, nu”.

„[Știați că există?] Nu, nu știam”.

„L-am văzut, da, l-am văzut cred că și în primăvară, dar acum nu l-am mai văzut”.

„L-am văzut anul trecut în vară, anul ăsta, sincer, nu. Îmi vin nepoțeii acum, și chiar vroiam să îi mai plimb un pic cu trenulețul, anul trecut i-am plimbat, anul ăsta...”.

În perioada în care a circulat, trenulețul a adus, din vânzarea biletelor, aproape 13000 de lei la bugetul local. Potrivit actualei conduceri a primăriei, valoarea lucrărilor de reparații nu se regăsește în contabilitate, deși ele au fost făcute tot cu bani de la bugetul local.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri