35 de grade Celsius! Atât indica la ora 14 la Timişoara mercurul din termometre și tot atât arăta la ora 18, iar foarte mulţi oameni au ales bazinele ca să se răcorească: ”E super, numai bună pe canicula asta”, ”E foarte cald. Stau la etajul 10 şi este foarte foarte cald”.
În vreme ce unii din timişorenii preferau să se răcorească în apă, alţii au ales să stea la soare. Însă medicii nu recomandă expunerea la soare la orele după-amiezii.
Pentru a scăpa de caniculă, alţi timişoreni au ales să stea la umbră, la un gratar pe malul râului. Cum combateţi canicula?, am întrebat. ”Cu mici şi cu gratare, la umbră, că e cald”.
Fântânile publice, îngheţata şi apa rece au fost alte câteva remedii alese de timişoreni pentru a scăpa de arşiţa din timpul zilei.
Din cauza caniculei, până la ora 15, trei persoane au avut nevoie de intervenţia medicilor de la ambulanţă pentru că li s-a făcut rău pe stradă. Alte câteva zeci au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Timişoara.
Mihai Grecu, medic şef UPU Timişoara, ne precizează: ”Până la ora 15 au fost 80 de pacienţi. Începând cu ora 8 dimineaţa. Ne aşteptăm la peste 220, 230 de pacienţi, în total, pe 24 de ore. Ceea ce înseamnă o creştere cu aproximativ o creştere cu 15% faţă de o perioadă normală în UPU”.
Pentru această perioadă caniculară, medicii recomandă să evitaţi expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18, o îmbrăcăminte cât mai lejeră, să consumaţi 2 litri de lichide și să evitaţi băuturile alcoolice.
CITEȘTE ȘI: Mesaj ANM - două zile vom fierbe, din nou, în bătaia soarelui nemilos!
Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Cristi Axinte
Editor web: Călin Țenche