Masajul terapeutic cu pietre de jad a intrat pe piaţa din zona de vest în urmă cu mai bine de 5 ani. Dacă la început nimeni nu se încumeta să urmeze tratamentul, acum cererile nu mai contenesc. Sunt 4 ani de când Ana Gajiţchi urmează o astfel de terapie. Suferă de discopatie lombară, iar medicii i-au recomandat tot timpul operaţia. Noua metodă însă a salvat-o de la intervenţie, spune femeia.
Peste 200 de pacienţi vin în fiecare lună la acest gen de terapie. O şedinţă de 50 de minute costa 10 lei, iar pentru un tratament complet sunt suficiente 5 sesiuni.
Un alt gen de terapie este detoxifierea organismului prin intermediul unui aparat cu electrozi. Odata introdusi in apa, acestia actioneaya ca un magnet pentru toxinele din organism.
Înainte de a ajunge la un astfel de aparat însă trebuie utilizată biorezonanţa magnetică.
Dispozitivul cu lasere 3D este unic în România şi scoate la iveală toate disfuncţiile unui organ. O şedinţă costa 50 de lei.
Medicii insă susţin acest tip de terapii alternative reprezintă doar relaxare pentru pacient şi prea puţin tratament.
Lucru recunoascut de altfel chiar si de cei care promovează astfel de terapii complementare. Nici medicii şi nici terapeuţii, nu poate spune cu exactitate care tip de medicină alternativă are cel mai bun şi real efect