”După ce au analizat toate actele acestei firme, inspectorii OPC, dar şi poliţiştii au închis şi cel de-a treilea punct de lucru deschis la Timişoara”. Un alt punct de lucru al acestei firme a fost închis în urmă cu numai câteva zile, dar angajaţii societăţii s-au mutat rapid la o altă adresă. Autorităţile au reluat controalele în momentul în care au văzut că numărul reclamaţiilor creşte.
”S-a dat o dispoziţie de închidere de 12 luni de către reprezentanţii CJPC Timiş. Întrucât reclamaţiile au curs în mod repetat, atât la Protecţia Consumatorilor, cât şi la Poliţie, s-a stabilit că până la urmă este decizia corectă, astfel încât să nu mai fie prejudiciaţi şi alţi consumatori”, spune Mihaela Ignat, comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş.
Poliţiştii şi inspectorii OPC au ajuns la concluzia că firma funcţiona fără autorizaţie. 15 plângeri au fost depuse la Protecţia Consumatorilor Timiş, iar alţi cinci păgubiţi s-au adresat Poliţiei. Pe fir au intrat lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor care fac cercetări pe numele administratorilor firmei.
”Reprezentanţii societăţii sunt bănuiţi că ar fi înşelat mai multe persoane prin încasarea unor sume de bani în vederea acordării unor credite cu dobânzi avantajoase, credite care n-au fost obţinute de solicitanţi. La nivelul IPJ au fost depuse cinci reclamaţii, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, precizează Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.
Şi un punct de lucru al aceleiaşi firme, dar din Cluj, a fost închis, iar administratorii de acolo au încasat şi ei o amendă de 135.000 de lei. Reprezentanţii ANPC susţin că vor colabora şi cu alte instituţii ale statului pentru a stopa această practică. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, proprietarii firmei riscă să stea după gratii între şase luni şi trei ani.
Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche