Rugbiștii de la RCM Timișoara, campioni în teren şi în bucătărie

Data publicării:
rcm prima

Așa arată unul dintre exercițiile pe care le fac jucătorii lui RCM Timișoara în cantonament. Timp de o săptămână, campioana României și-a mutat cartierul general la Valea lui Liman, iar jucătorii s-au împărțit în patru echipe.



Spartanii lui Moala Viliami
au fost cei mai buni la tras sfoara. Leii și-au luat însă revanșa la proba următoare. Nimeni n-a avut vreo șansă în fața lui Vasile Rus, la proba de tăiat lemne. Echilibru a fost pe fiecare probă. Berbecii lui Alex Țăruș și „Fafas", echipa cu nume împrumutat din emisfera sudică și coordonată de Sosene Anesi, au luptat pentru supremație până la ultima picătură de sudoare.

 

”Tot ce s-a petrecut în această săptămână a fost bazat pe competiție. Am vrut să creem un mediu în care să nu apară iritarea. Am vrut un mediu în care oboseala să fie cu efect, iar la sfârșit totul se transformă într-un joc al minții”, afirmă Danie de Viliers, antrenorul celor de la RCM Timișoara.

Două antrenamente fizice zilnic nu sunt însă îndeajuns pentru pregătirea campionilor. În fiecare seară, rugbyștii adoptă roluri noi. Nouă ne-au arătat că se pricep și în bucătărie. Eroul finalei din 2012, Gabriel Conache, a adus din Moldova o rețetă de salată de ciuperci și s-a ocupat de maioneză: ”Ca la mama acasă!”

 

Berbecii au ales grătarul: ”Avem cartofi la cuptor băgați în folie, dup-aia îi despicăm, punem unt, brânză. Aici, sus, avem pentru desert măr copt, la sfârșit, facem un zahăr ars, turnăm peste, cum era pe vremuri, la bunici. Și frigărui”.

Cea mai complexă echipă a fost cea a lui Sosene Anesi: ”Sami Mariș. El este chef, eu sunt cofetar și mai avem unul doar pentru salate și dressinguri”.

 

O mâncare tradițională a ales echipa leilor, care a adus din Ardeal rețeta unei tochituri cu mămăliguță, gătită pe muzica lui Aurel Tămaș. După trei ore petrecute la ceaun, leii au avut emoții numai cu mamaliga!

Iar cum fiecare concurs trebuie să aibă un câștigător, cele mai apreciate mâncăruri au fost pomana porcului, din Ardeal, și specialitatea mexicană, a celor de la ”Fafas”.

reporter: Ionuț Suciu
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care vor avea trei ani plini de noroc începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
O dragoste ca a lor e rară. Julia Roberts, fotografie plină de tandrețe alături de soțul ei și declarație...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...