Rugbiștii de la RCM Timișoara, campioni în teren şi în bucătărie

Data publicării:
rcm prima

Așa arată unul dintre exercițiile pe care le fac jucătorii lui RCM Timișoara în cantonament. Timp de o săptămână, campioana României și-a mutat cartierul general la Valea lui Liman, iar jucătorii s-au împărțit în patru echipe.



Spartanii lui Moala Viliami
au fost cei mai buni la tras sfoara. Leii și-au luat însă revanșa la proba următoare. Nimeni n-a avut vreo șansă în fața lui Vasile Rus, la proba de tăiat lemne. Echilibru a fost pe fiecare probă. Berbecii lui Alex Țăruș și „Fafas", echipa cu nume împrumutat din emisfera sudică și coordonată de Sosene Anesi, au luptat pentru supremație până la ultima picătură de sudoare.

 

”Tot ce s-a petrecut în această săptămână a fost bazat pe competiție. Am vrut să creem un mediu în care să nu apară iritarea. Am vrut un mediu în care oboseala să fie cu efect, iar la sfârșit totul se transformă într-un joc al minții”, afirmă Danie de Viliers, antrenorul celor de la RCM Timișoara.

Două antrenamente fizice zilnic nu sunt însă îndeajuns pentru pregătirea campionilor. În fiecare seară, rugbyștii adoptă roluri noi. Nouă ne-au arătat că se pricep și în bucătărie. Eroul finalei din 2012, Gabriel Conache, a adus din Moldova o rețetă de salată de ciuperci și s-a ocupat de maioneză: ”Ca la mama acasă!”

 

Berbecii au ales grătarul: ”Avem cartofi la cuptor băgați în folie, dup-aia îi despicăm, punem unt, brânză. Aici, sus, avem pentru desert măr copt, la sfârșit, facem un zahăr ars, turnăm peste, cum era pe vremuri, la bunici. Și frigărui”.

Cea mai complexă echipă a fost cea a lui Sosene Anesi: ”Sami Mariș. El este chef, eu sunt cofetar și mai avem unul doar pentru salate și dressinguri”.

 

O mâncare tradițională a ales echipa leilor, care a adus din Ardeal rețeta unei tochituri cu mămăliguță, gătită pe muzica lui Aurel Tămaș. După trei ore petrecute la ceaun, leii au avut emoții numai cu mamaliga!

Iar cum fiecare concurs trebuie să aibă un câștigător, cele mai apreciate mâncăruri au fost pomana porcului, din Ardeal, și specialitatea mexicană, a celor de la ”Fafas”.

reporter: Ionuț Suciu
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia după chipul căreia a fost creată Statuia Libertății. Cum arăta muza celui mai cunoscut simbol al...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu a reușit să-și vadă copii, la peste o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: “Sunt...
Pro FM
Motivul pentru care Selena Gomez are o relație publică cu Benny Blanco: „Când le dai ce vor, oamenii nu mai...
Film Now
Richard Gere, dezvăluiri despre mutarea în Spania: „Soția mea mi-a dat șapte ani în SUA!” Alejandra e mai...
Adevarul
Cresc impozitele pe venituri din activități independente în 2025. Când se declară și cum se raportează
Newsweek
570 lei în plus la pensie timp de 6 luni pentru anumiți pensionari. Cum intri în posesia banilor?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Nord-coreenii trimiși în Kursk. Foto: Captură video
Un general nord-coreean a fost rănit în regiunea Kursk. „Sunt o țintă absolut corectă”
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Nicole Kidman, „desființată” de fani după ce a vorbit despre imaginea virală surprinsă după divorțul de Tom...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...