Așa arată unul dintre exercițiile pe care le fac jucătorii lui RCM Timișoara în cantonament. Timp de o săptămână, campioana României și-a mutat cartierul general la Valea lui Liman, iar jucătorii s-au împărțit în patru echipe.
Spartanii lui Moala Viliami au fost cei mai buni la tras sfoara. Leii și-au luat însă revanșa la proba următoare. Nimeni n-a avut vreo șansă în fața lui Vasile Rus, la proba de tăiat lemne. Echilibru a fost pe fiecare probă. Berbecii lui Alex Țăruș și „Fafas", echipa cu nume împrumutat din emisfera sudică și coordonată de Sosene Anesi, au luptat pentru supremație până la ultima picătură de sudoare.
”Tot ce s-a petrecut în această săptămână a fost bazat pe competiție. Am vrut să creem un mediu în care să nu apară iritarea. Am vrut un mediu în care oboseala să fie cu efect, iar la sfârșit totul se transformă într-un joc al minții”, afirmă Danie de Viliers, antrenorul celor de la RCM Timișoara.
Două antrenamente fizice zilnic nu sunt însă îndeajuns pentru pregătirea campionilor. În fiecare seară, rugbyștii adoptă roluri noi. Nouă ne-au arătat că se pricep și în bucătărie. Eroul finalei din 2012, Gabriel Conache, a adus din Moldova o rețetă de salată de ciuperci și s-a ocupat de maioneză: ”Ca la mama acasă!”
Berbecii au ales grătarul: ”Avem cartofi la cuptor băgați în folie, dup-aia îi despicăm, punem unt, brânză. Aici, sus, avem pentru desert măr copt, la sfârșit, facem un zahăr ars, turnăm peste, cum era pe vremuri, la bunici. Și frigărui”.
Cea mai complexă echipă a fost cea a lui Sosene Anesi: ”Sami Mariș. El este chef, eu sunt cofetar și mai avem unul doar pentru salate și dressinguri”.
O mâncare tradițională a ales echipa leilor, care a adus din Ardeal rețeta unei tochituri cu mămăliguță, gătită pe muzica lui Aurel Tămaș. După trei ore petrecute la ceaun, leii au avut emoții numai cu mamaliga!
Iar cum fiecare concurs trebuie să aibă un câștigător, cele mai apreciate mâncăruri au fost pomana porcului, din Ardeal, și specialitatea mexicană, a celor de la ”Fafas”.
reporter: Ionuț Suciu
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche