Pagini de istorie alături de fotografii cu militari, tancuri sau expresiile înspăimântate ale oamenilor care au ieşit pe străzi. Toate au fost cuprinse în volumul "Revoluționar, caut revoluție".
”Acestă carte este un răspuns al revoluționarilor din Timișoara la cei 25 de ani de umilință la care au fost supuși adevărații, deci această categorie de revoluționari care se află acum în Penitenciarul din Timișoara este o cateogrie care a fost arestată, bătută, unii dintre ei au fost anchetați”, a afirmat Adrian Kali, scriitor.
Iar istoria merge mai departe, spun revoluționarii, care cred că momentele unice trebuie să fie cunoscute tuturor: ”Este mărturia, surprinderea unor fapte concrete a evenimentelor din zilele respective”, ”Inclusiv populația civilă să cunoască adevărul despre revoluție, pentru că e tineretul care e născut cu câțiva ani înainte de revoluție, zeci ani chiar, care nu știu care e adevărul pur și ce s-a întâmplat”, ”Este și un moment de: Am făcut-o și pe asta! Pentru că noi asta am făcut aici la Timișoara - revoluția curată”.
”Este pentru prima dată în cei 25 de ani care au trecut de la Revoluție când are loc o astfel de comemorare, comemorare care mie mi se pare firească pentru că, din păcate, în Penitenciarul din Timișoara au fost arestați și aduși fără documente legale, câteva sute, 900 și ceva de persoane”, ne-a declarat Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timișoara.
Data de lansare a cărţii nu a fost aleasă întâmplător. În această zi, în urmă cu 25 de ani, la Timişoara, începea mișcarea de protest împotriva regimului comunist.
Reporter: Corina Sfia
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche