Reţete de post gata de îndată

Data publicării:
reteta

Cine spune că în Post papilele gustative nu pot fi răsfăţate, se înşală. Demonstraţia o face un bucătar timişorean care dă savoare acestei perioade prin trei reţete pe cât de uşor de pus în practică, pe atât de gustoase şi de sănătoase. Cu trei ingrediente de bază: fasole roşie, năut şi linte, vă prezentăm trei reţete, ce se prepară în doar câteva minute.

"Pentru că a început Postul Paştelui şi este un post cu bucurie, vă prezint astăzi trei reţete minunate, simplu de făcut şi foarte rapid de făcut", începe Paul Sebastian, bucătar.

Începem cu pasta de fasole roşie. Cu un blender vertical, amestecăm toate ingredientele, până obţinem un amestec omogen.

"Avem bolul pentru blender, fasolea roşie pe care puteţi să o găsiţi în diferite feluri. Înăuntru o să punem ceapa albă, trebuie să o tocăm puţin pentru că ea se leagă mai bine la blenduit. o lingură generoasă de muştar pentru că mie îmi place muştarul foarte mult, pătrunjel verde. Puteţi să găsiţi la piaţa pătrunjel proaspăt, o bucurie, puţină sare, puţin piper, avem zeama de lămâie, puţin ulei de floarea soarelui presat la rece, pentru ca pasta să se lege destul de bine", continuă bucătarul. 

Recomandarea lui Paul este să pasta să fie întinsă pe o felie de pâine din făină albă.

"De ce am ales pâinea albă? Trebuie să ne jucăm cu culorile. Este primăvară. Avem toate culorile disponibile ca să putem găti şi atunci, în funcţie de creaţia fiecăruia, în funcţie de preferinţa fiecăruia, dacă vă place pâine alba… dacă nu, schimbaţi bagheta!"

Năutul este ingredientul principal pentru cea de-a doua reţetă de post. Tehnica de preparare este identică. 

"Ceapă verde, la fel, lăsăm textura puţin mai mare, pentru că prin blenduire ea se distruge, nu mai rămâne nimic. Sare, piper, puţină zeamă de lămâie, o lingură de muştar, la fel. Ulei de măsline!"

Ingredientele nu trebuie omogenizate mai mult de 30 de secunde. De această dată, alegem o tartină de pâine neagră cu seminţe.

"Năutul are o culoare un pic mai albă. Şi atunci se face contrast de culoare. Cum? Pâinea neagră şi năut. Este aşa de simplu de făcut. Cred că fiecare dintre dumneavoastră puteţi să faceţi lucrul acesta acasă. Aşadar prima provocare vine de la mine. Pastă de năut cu ceapă verde, zeamă de lămâie şi muştar".

Lintea este al treilea ingredient magic pentru încă o reţetă de post. În combinaţie cu zeama de lămâie, muştarul, uleiul de măsline, sare şi piper, lintea reprezintă o gustare ideală în zilele în care nu se consumă carne. Este bogată în minerale, are numeroase fibre şi un conţinut redus de calorii. Paul ornează pasta de linte cu ceapă roşie şi coajă de lămâie.

"Acestea sunt cele trei reţete! Simple şi delicioase. Eu sunt Paul. Vă mulţumesc frumos şi vă doresc un post uşor!"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri