Începutul festivalului a fost anunțat, la pavilionul din Parcul Botanic, de fanfara Big Band. Spectatorii au fost și ei prezenți, chiar dacă totul a început înainte de ora prânzului. Timișorenii cred în valoarea artistică a orașului lor și și-au expus preferințele: ”Cred că muzica. Adică, cel puțin din punctul meu de vedere. Eu și urmăresc mai mult concertele decât alte forme de artă, dar cred că muzica”, ”Concerte artistice. De copii. Asta ne-a plăcut nouă cel mai mult, pentru că suntem și în perioada de creștere”, ”Sper să se promoveze, cât mai mult, arta destinată publicului larg și la care să aibă acces oricine”.
Autoritățile organizează în premieră această manifestare, alocând cele șapte zile promovării tinerelor talente autohtone, dar și a artiștilor consacrați.
”Este pentru prima dată când organizăm un astfel de festival. E un festival, în primul rând dedicat artiștilor timișoreni, artiștilor din toate cele șapte arte. Vom avea în cursul acestei săptămâni sute de evenimente în practic toate spațiile publice”, precizează Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.
Festivalul Artelor Timișorene se va încheia în 15 iunie. Tot in cadrul acestui eveniment au fost montate şi umbrelele colorate de pe strada Alba Iulia din centrul oraşului, iar pe unul din pereții Garnizoanei, din Piața Libertății, va fi realizat un graffiti 3D. Desenul va prezenta spațiul după finalizarea lucrărilor de reabilitare.
Pentru a vorbi despre acest proiect, a fost invitat în cadrul jurnalului Digi24 Timișoara Adrian Frenţescu, consilier artistic la Casa de Cultură Timişoara.
reporter: Ioana Sapianu
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche