Plata medicamentelor, din banii pacienţilor

Data publicării:
n16 20decontarea 20medicamentelor 20din 20banii 20pacientilor 20050213-47814

Spitalul Judeţean din Timişoara trebuie să returneze aproximativ 200 de mii de lei pacienţilor care au cerut să le fie deconatat tratamentul cumpărat în timpul internării. În ultimul an însă numărul pacienţilor care şi-au cerut banii înapoi a scăzut şi asta pentru că mulţi nu sunt informaţi.

Cererile au fost înregistrate în ultimii doi ani, dar puţine au fost onorate. Conducerea Spitalului Judeţean spune că banii vor fi prevăzuţi în bugetul din acest an, iar sumele vor fi returnate eşalonat. La Spitalul Municipal din Timişoara anul trecut doar trei persoane şi-au cerut banii înapoi.

Spitalele sunt obligate prin lege să suporte toate cheltuielile necesare tratării unui pacient, de la medicamente până la materiale consumabile sau investigaţii paraclinice.

Pacienţii trebuie să păstreze chitanţa de la farmacie şi reţeta de la medic şi să depună o cerere la secretariatul spitalului. Unităţile sanitare sunt obligate să suporte cheltuielile dar nu şi să informeze pacienţii. Aşa se face că mai bine de 90% dintre pacienţi cheltuiesc bani pentru tratamente, fără ca acestea să le fie decontate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri