Aurelia Căraru este internată pentru prima dată la Spitalul CF din Timişoara, deşi munceşte de o viaţă la o staţie CFR din Reşiţa. A mai fost de-a lungul anilor şi în alte unităţi medicale, dar spune că aici e tratată cel mai bine.
Alţi pacienţi au ajuns la spitalul CF după ce s-au perindat pe la mai toate unităţile sanitare din oraş, unde au fost nevoiţi să plătească investigaţiile.
Aproape 40 de medici specialişti lucrează de ani buni în cadrul unităţii sanitare şi tratează aproximativ 600 de pacienţi pe lună.
Pe cât de mic este spitalul, pe atât de mari sunt planurile de viitor. Fie că este vorba de accesarea unor fonduri europene, fie prin finanţare de la Ministerul Sănătăţii, proiectele importante abia de acum se vor realiza.
Spitalul are peste 220 de spaţii organizate pe 7 secţii. De curând a intrat în subordinea ministerului Sănătăţii, astfel că se doreşte reorganizarea şi creşterea numărului de pacienţi care pot fi trataţi. Deocamdată datoriile sunt puţine şi se vor achita în perioada următoare, fonduri pentru medicamente există, iar planurile de investiţie sunt realizabile.