Iar lucrurile nu se opresc aici. Alte proiecte sunt în curs de implementare, atât cu finanţare europeană, cât şi cu bani de la CJT. Dar cel mai important, deblocarea posturilor a făcut ca unitatea să funcţioneze aproape normal după mai bine de cinci ani.
Numărul pacienţilor internaţi în spital a ajuns în primul trimestru la 11.000, în creştere uşoară faţă de anul trecut, însă a crescut numărul consultaţiilor în ambulatoriu, cu 4.000 în plus faţă de anul trecut. Acest lucru se datorează şi faptului că a crescut suma acordată de Casa de Asigurări.
Dacă, anul trecut, CJAS a acordat 140 de milioane de lei, suma primită doar pentru primele şase luni din 2015 ajunge la 132 de milioane. De asemenea, spitalul a intrat într-un amplu proces de reabilitare, cu bani primiţi de la CJ Timiş. Opt şantiere sunt deschise, dintre care cele mai importante sunt reabilitarea Casei Austria, a Maternităţii Bega şi a Clinicii de Ortopedie. Partea ce mai importantă o reprezintă însă personalul.
Peste 200 de persoane au fost angajate de la începutul anului, cele mai multe la Maternitatea Bega unde lipsa de asistente îngreuna activitatea. În lunile următoare vor mai fi angajate alte câteva zeci de asistente şi infirmiere.