Tinerii bănăţeni, fie ei elevi, fie studenţi, au luat cu asalt Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, acolo unde s-a desfăşurat ediţia din acest an a Romanian International University Fair.
Singuri sau împreună cu părinţii, ei au venit să afle ce studii pot urma în alte ţări. Peste 700 de programe de licenţă, master şi doctorat le-au fost prezentate tinerilor.
Spre exemplu, în Marea Britanie, costurile de studii ajung până la 9.000 de lire sterline, dar studentul poate obţine un împrumut de la statul britanic pentru a achita taxele şcolare. Returnează banii abia după ce se angajează.
Ofertele cele mai căutate de tinerii din România sunt cele ale universităţilor din Marea Britanie, Germania şi Olanda, ţară care atrage constant tot mai mulţi studenţi în ultimii ani. Strategia britanicilor este simplă: se folosesc de foşti studenţi pentru a atrage alţii noi.
Universităţile au prezentat studii de master sau licenţă, le-au explicat tinerilor despre costurile pe care trebuie să le suporte acolo unde decid să meargă, despre posibilităţile de obţinere a unei burse, precum şi despre şansa de a se angaja part-time.