„Având în vedere că un pacient este în stare critică și s-ar putea să necesite montarea plămânului artificial. Consider că prezența lor în cazul în care este necesară montarea lui va fi benefică pentru pacientul de la București", explică Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Plamanul articifial a fost folosit pentru prima data la Spitalul Judetean din Timisoara in 2013. Era o premiera pentru romania Unul dintre pacienții care au primit o șansă la viață cu ajutorul acestui aparat este Roxana Pătru.
„În cazul meu în care plămânii erau ventilați mecanic și metoda era mult prea invazivă plămânul artificial mi-a salvat viața pentru că practic sângele din organism era trecut prin acest dispozitiv , fiind astfel oxigenat”, povestește și Roxana Pătru, un pacient.
Alți patru medici de la spitalul județean urmează să plece spre București în cursul zilei de mâine.
„În cursul zilei de mâine vor pleca alți patru colegi de la anestezie și terapie intensivă. Care vor rămâne timp de o săptămână la București pentru a-i ajuta pe colegii din capitală în desfășurarea activității medicale și efectuarea turelor de gardă”, a adăugat Craina.
Aceasta este prima solicitare de ajutor a medicilor de la Bucuresti, dupa incendiul devastator din Club Colectiv. 90 de oameni sunt încă în stare critică sau gravă în spitalele din capitală.,