Dorina Pintea conduce un centru de formare profesională. Programul încărcat de la lucru nu îi permite să piardă timp prin magazine, aşa că aternativa de a trimite pe altcineva la cumpărături este o uşurare pentru ea. ”Azi voi comanda apă minerală - patru baxuri şi cinci bidoane de apă plată”. Comanda ei ajunge imediat pe mailul a patru persoane, care își spun... descurcareţii. Cu lista de cumpărături, unul dintre ei merge la un supermarket, iar următoarea oprire este locuinţa clientului.
”Aceasta este comanda dumneavoastra, da?”, ”Da da, mersi”. 40 de lei a plătit femeia pentru ca produsele să ajungă de pe raft, din magazin, direct la ea acasă. ”Mi s-a părut o manieră comodă, elegantă, promptă, de a-mi rezolva cumpărăturile şi de a-mi uşura sarcina de a le şi transporta până sus în apartament. Şi intenţionez să apelez la ei şi la plata facturilor”, afirmă Dorina Pintea.
Tinerii care fac livrările contracost s-au inspirat de la străini, când au pus pe picioare o astfel de afacere. Gama de servicii oferite este diversificată. Fie că aveţi nevoie să organizeze o petrecere pentru dumneavoastră, să vă ajute la mutat mobila sau doar să vă plătească facturile, vă sar în ajutor.
”În general, oamenii al căror timp liber este limitat, bătrâni, de ce nu, îndrăgostiţi, care vor să le facă surprize persoanelor iubite”, ne explică Anca Udriştoiu, reprezentantul firmei.
”De exemplu, acum am primit o comandă de la un domn, care doreşte un buchet de flori” - Pentru o astfel de comandă, clientul poate scoate din buzunar şi 60 de lei, dacă livrarea se face după ora 21. Preţurile nu sunt, însă, bătute în cuie. Pot fi negociate. Iar descurcăreţii nu sunt singurii din Timişoara care au simţit că pot face profit de pe urma celor care sunt foarte ocupaţi. Sunt firme, de exmplu, care se oferă să plimbe câinele în locul stăpânului sau care se ocupă de grădinărit în schimbul unor sume de bani.
reporter: Adina Iriza
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche