Lacune în privința cunoașterii legilor la CJT? Consilierii județeni intră la perfecționare

Data publicării:
CJT

Nu va fi ieftin pentru bugetul CJT. Ca aleşii să înveţe sa ia cele mai bune decizii, intituţia va plăti în jur de 2.000 de lei pentru fiecare cursant.



Ilie Bertea
a absolvit Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Economice și este președinte al Comisiei de Administrație Publică Locală. Este la primul mandat de consilier județean, din partea PPDD. Cum a ajuns în fruntea Comisiei de Administrație Publică? „Noi ne-am înscris fiecare în funcție de abilitățile pe care le avem, fiecare unde este pregătit", a explicat el pentru Digi24 Timișoara. Într-un an de mandat, pe mâna lui au ajuns zeci de proiecte. Vrea însă ca pe viitor să îi fie mai uşor să le analizeze şi să le aleagă pe cele mai bune. De aceea a decis să urmeze cursuri de formare.

Gabriela Crăciunescu a absolvit Facultatea de Drept, este membru Comisia de Sănătate și Protecție Socială, se va număra şi ea printre cursanţi. Este primul ei an la Consiliul Judeţean. Munca în comisia de Sănătate și Protecție Socială înseamnă dezbateri pe marginea proiectelor iniţiate şi cere multă experienţă. Prin acest curs speră că îi va ajunge din urmă pe colegii cu state vechi. „Legea prevede că cei care sunt consilieri la primul mandat au obligația de a face un curs în domeniul administrativ, lucru pe care îl consider foarte foarte bine venit", ne spune ea.

Liviu Cocean a absolvit Facultatea de Științe Politice și este membru în Comisia de Urbanism. Este consilier județean PNL, aflat tot la primul mandat. În comisia de Urbanism, în care este membru, aleşii se ocupă de organizarea şi amenajarea teritoriului judeţului, precum şi de problemele oamenilor de la sate. Pare simplu, dar oricând mai e loc de învăţat, spune el. „Aș dori să particip la cursuri care au ca specific urbanismul sau afacerile europene, fondurile europene, afacerile externe", a declarat el pentru Digi24 Timișoara.

Costul unui curs de perfecționare de cinci zile variază între 700 și 1.000 de lei. La acești bani se adaugă masa şi cazarea, care înseamnă alţi peste 1.000 de lei.

„Din punct de vedere al administrației, din punct de vedere al legii finanțelor publice locale, pe care ar trebui să le cunoștem atunci când stăm de vorbă și hotărâm împreună, sunt lacune și este în mod normal, și de înțeles acest lucru pentru că și merită să se facă aceste cursuri", ne-a precizat Titu Bojin, președintele Consiliul Județean Timiș.



Consiliul Județean Timiș are în componență 37 de consilieri. Jumătate dintre ei vor participa la cursuri de formare până la sfârșitul acestui an.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: George Ștefăniță
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Trump impune TARIFE GIGANTICE pentru Europa, mai blând cu...
Digi FM
Tragedia tinereții lui Val Kilmer: și-a pierdut fratele mai mic, care s-a înecat în piscină: "Nu am revenit...
Pro FM
Starea de sănătate a lui Julio Iglesias, tot mai fragilă: „De la brâu în jos, are 500 de ani”. Afecțiunea...
Film Now
John Cena a avut cancer de piele de două ori. "Îndrăgostit de soare", nu și-a protejat pielea în tinerețe...
Adevarul
Pericolul din farfurie. Adevărul despre un aliment de bază în România
Newsweek
Șmecheria prin care România păstrează pensiile speciale de 20.000 lei, deși UE a cerut să le tăiem
Digi FM
O elevă de 15 ani a leșinat în timpul orei de biologie, la un liceu din Botoșani. Ce au descoperit medicii
Digi World
De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul...
Digi Animal World
Un produs popular pentru câini ar putea declanșa „sindromul vârcolacului”. Ce simptome prezintă patrupedele...
Film Now
Rosamund Pike, „terifiată” când a filmat scena intimă cu Pierce Brosnan în „Die Another Day”. Avea 22 de ani
UTV
Delia, atacată de câini în parc. Artista s-a urcat într-un copac: „M-am zgâriat, m-am făcut praf...”